Sinterklaas dirigeerde groot Sinterklaasorkest


Op vrijdag 1 december organiseerde het Juniorensymfonieorkest Bloembollenstreek (JUSO) de jaarlijkse Pepernoteninstuif. Bijna 50 muzikantjes tussen 6 en 14 jaar, afkomstig uit alle hoeken van de Bollenstreek, kwamen naar Floralis (Lisse) om een orkest te vormen en sinterklaasliedjes te spelen.

De Pepernoteninstuif is een uniek evenement in de Bollenstreek waar alle kinderen die langer dan een jaar een instrument bespelen aan mee kunnen doen. Voor veel kinderen was het de eerste keer dat ze in een echt orkest te speelden. Een ervaring die ze nooit meer zullen vergeten. Dirigent Marcus Vliegen studeerde met de kinderen, waaronder ook de leden van het JUSO, in nog geen uur tijd maar liefst 11 sinterklaasliedjes in.
Om 17.30 werd de repetitie verstoord door luid gebonk. Het orkest zette direct “Sinterklaasje kom maar binnen” in. Ja hoor: het waren Sinterklaas en twee Pieten! Met veel belangstelling bekeken de Pieten alle instrumenten en Sinterklaas probeerde zelfs het orkest te dirigeren.

De feestelijke middag werd afgesloten met een heus Sinterklaasconcert voor een zaal vol ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s. De vrolijke liedjes werden meegezongen door het publiek. Het applaus na afloop gaf de kinderen een echte kick. Dat hadden ze toch maar mooi voor elkaar gekregen met elkaar. Als dank voor de mooie muziek kregen de kinderen van Sinterklaas allemaal een pakje en een zakje heerlijke pepernoten.

Wil je ook een keer mee komen spelen met het JUSO? Neem dan contact op met een van onze coördinatoren via juso@symfonieorkst-bloembollenstreek.nl.

Klik hier voor alle foto’s.

Klik hier om de filmpjes te bekijken op ons YouTube kanaal!

Auteur: Renske Hamstra


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek