10 Juni 2016 Open repetitie JO


Auteur: Simone Leuven
Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek speelt tijdens de WAK

Op vrijdagavond 10 juni hield het Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek (JO) o.l.v. Erik Waerts een open repetitie van 20.00 tot 22.00 uur bij Pier K in Nieuw Vennep. Dit vond plaats in het kader van de jaarlijkse Week van de Amateurkunst (WAK). In deze periode, inmiddels tot een maand uitgebreid, zijn door het hele land tal van culturele activiteiten voor amateurs en semiprofessionals georganiseerd. Vanaf de volgende editie wordt de naam van deze bruisende maand omgedoopt tot ‘iktoon.’

In de huidige editie staat ook de Haarlemmermeer bol van culturele evenementen zoals deze open repetitie. Het JO heeft in het verleden al meerdere keren in deze streek opgetreden in samenwerking met het Jeugdsymfonieorkest Haarlemmermeer. Met de open repetitie worden de culturele banden tussen de Bollenstreek en de Haarlemmermeer wederom aangehaald.

Tijdens de repetitie werkte het jeugdorkest aan de wereldpremière van Piano Concerto No. 1 van Rieteke Hölscher. De componiste heeft haar pianoconcert speciaal voor jonge muzikanten geschreven met specifiek het JO in gedachten. De solopartij zal vertolkt worden door JO-lid en pianiste Lieselotte van Tol. Een week na de open repetitie vond de wereldpremière van Piano Concerto No. 1 plaats in de J. M. Fentener van Vlissingenzaal in het Utrechts Conservatorium, een prachtige historische locatie waar niemand minder dan de componisten Johannes Brahms en Franz Liszt ooit hebben opgetreden. De zeer geslaagde avond van 10 juni was een uitgelezen mogelijkheid om in de buurt kennis te maken met het unieke pianoconcert en met deze enthousiaste groep jonge muzikanten.


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek