12 dec. 2015 Ensemble bij opening


Jeugdensemble Symfonieorkest Bloembollenstreek zorgt voor muzikale noot bij opening Sassembourg

Het jeugdensemble van de vereniging Symfonieorkest Bloembollenstreek, aangevuld met leerlingen van viooldocent Marcus Vliegen, speelde in diverse samenstellingen tijdens de opening van Sassembourg.

Ensemble Sassembourg17Rond de klok van 13.00 stroomden de genodigden en bewoners het prachtige nieuwe woonzorgcomplex Sassembourg binnen voor de feestelijke opening. Tijdens de ontvangst  konden de gasten genieten van onder andere de Canon van Pachelbel en de Second Waltz van Schostakovitsch gespeeld door het jeugdensemble onder leiding van Marcus Vliegen. Hierna nam een kwartet bestaande uit 4 JUSO leden het stokje over. Ze speelden met veel enthousiasme Two Rondeaux van Henri Purcell en de vrolijke Thema’s uit Peter en de Wolf terwijl de gasten zich naar het grote Atrium begaven voor de officiële opening. De gasten werden bij binnenkomst in het Atrium meteen verrast door het prachtige spel van een tweede kwartet voor een groot deel bestaande uit JO leden. Het was mooi om de jeugdige spelers in verschillende leeftijdsgroepen zo na elkaar te horen musiceren.Ensemble Sassembourg23

Na de diverse toespraken en het onthullen van de gevelsteen volgde de officiële openingshandeling.
Deze openingshandeling werd door de wethouder verricht met een grote slag op een gong. Deze slag werd direct gevolgd door de  prachtige uitvoering van de Lente van Vivaldi, door de jeugdige muzikanten onder leiding van Marcus Vliegen. Een indrukwekkende afsluiting van de openingsceremonie waarna de genodigden zich op de klanken van de Winter naar de Campagne begaven.

Ook tijdens de receptie werd er weer met veel plezier muziek gemaakt. Dit keer door het Jeugdensemble in vaste bezetting onder leiding van pianist Reinbert Hamstra. Het jeugdensemble bestaat uit een combinatie van leden vanuit het JO en JUSO.  Ze maken zich twee keer per jaar op projectmatige basis een aantal stukken eigen. Dit keer speelden ze onder andere Prommenade van Moessorgski, Pomp & Circumstance van Elgar, The second star to the right van Sammy Fain en tot slot Bossa Nova een van de voor dit ensemble geschreven composities door de pianist.

 Voor alle foto’s klikt u HIER. Voor meer videofilmpjes kijkt u op ons youtubekanaal


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek