11 feb. 2017 Studieweekend JUSO


JUSO Studieweekend 2017

Auteur: Anita van Alkemade

Het laatste weekend van januari is het JUSO op studieweekend geweest in het prachtig, bosrijke Lage Vuursche. Ook dit jaar waren er weer een paar nieuwe leden voor het eerst mee, waaronder een aantal hele jonge meiden. Dat was natuurlijk erg spannend voor de deze meisjes, maar vooral voor de ouders van deze kinderen. Fris aangekomen werd er meteen een uur hard gerepeteerd op de 5 stukken voor het jubileumconcert. Na deze eerste repetitie heeft Marcus  alle kinderen in een kring geplaatst en met ons allen het spel: “Ik ga op reis en ik neem mee” gespeeld. Bij deze variant nemen we alle kinderen van het JUSO, en onszelf mee. Op deze manier weten alle kinderen en kampleiding gelijk alle namen. Na de eerste groepsrepetitie mochten de kinderen naar hun kamer. Dit is altijd het moment waar alle kinderen op wachten. Binnen een half uur waren alle bedden netjes opgemaakt en de kamers door de kinderen gezellig gemaakt.

Tussen de repetities door mochten de kinderen in groepjes komen knutselen. Alle kinderen hebben van hun lege glazen potje een prachtige sneeuwbol kunnen maken. We hadden gelukkig weinig regen, waardoor we ook lekker met de kinderen naar buiten konden. Het levend orkest was vorig jaar een succes dus mocht niet op het programma ontbreken. De vlag van team rood was zo goed verstopt, dat we hem tot op heden niet gevonden hebben…… Met rode wangen van buiten konden de kinderen aanschuiven aan tafel waar enorme pannen met heerlijk geurende pasta klaarstonden. Na het eten was het tijd voor weer een tutti orkestrepetitie voordat het tijd was voor de Bonte Avond. We zijn vermaakt met prachtig vioolspel, grappige acts, een spannend verhaal en moeilijke quiz. We hebben de avond afgesloten met een stoelendans, het kranten spel en natuurlijk een disco. De kinderen waren erg onder de indruk van de dans moves van Marcus. Nog even kletsen in de slaapkamers en daarna moest het echt stil zijn. De meeste kinderen vielen als een blok in slaap en ook de laatste rad brakers gaven zich tenslotte gewonnen. De volgende ochtend vroeg weer op voor een heerlijk ontbijt met eitjes en croissantjes. En daarna snel weer aan het werk in de groepsrepetities en met het hele orkest. Leuk om per dagdeel het spel van de kinderen te zien groeien. Na de lunch was er nog even tijd voor een heel leuk fotospel in het bos.

Het studieweekend is een vast onderdeel van het repetitiejaar. Het heet daarom ook niet het “JUSO kamp”, maar het JUSO studieweekend, want wat hebben de kinderen hard gerepeteerd! Onder leiding van Marcus Vliegen hebben de kinderen intensief gewerkt aan de nieuwe stukken voor het jubileumconcert op 25 maart a.s. Ook waren er een aantal leden van het JO mee om te helpen met de repetities per partij. De ouders hebben daarvan het fantastische resultaat mogen beluisteren op het concert dat de kinderen ter afsluiting van het weekend gegeven hebben. In het Koos Vorrinkhuis was op het moment van dit concert ook een wandelgroep uit de omgeving te gast. De gasten vonden het erg leuk om het concert bij te mogen wonen en waren dan ook erg onder de indruk van al ons jonge talent.

Aan alle leuke dingen komt een eind en met slaperige ogen vetrokken de kinderen met hun ouders weer richting de bollenstreek.

Rest ons heel veel dank uit te spreken naar een aantal Lissese middenstanders (m.n. Hoogvliet, Dirk en Jumbo), zonder wiens bijdrage dit fantastische evenement niet mogelijk was geweest.


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek