11 Juni Een vol programma…..


Auteur: Simone Leuven
Een vol programma voor Symfonieorkest Bloembollenstreek

De laatste twee maanden van het seizoen 2015-2016 bevatten een vol programma voor de vereniging Symfonieorkest Bloembollenstreek. Een van de bijzonderste concerten in deze periode staat gepland voor het Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek (JO) o.l.v. Erik Waerts. In het Utrechts Conservatorium zullen ze op vrijdagavond 17 juni een gedeelte van het eindexamen uitvoeren van Rieteke Hölscher. Deze componiste heeft haar Piano Concerto No. 1 speciaal voor jonge muzikanten geschreven met specifiek het JO in gedachten. De solopartij zal vertolkt worden door JO-lid en pianiste Lieselotte van Tol. Het gloednieuwe en bijzondere muziekstuk zal ook in de Bollenstreek te horen zijn in september op het Openingsconcert van de Feestweek in Lisse, dat ieder jaar door het JO wordt verzorgd.

Zaterdagavond 2 juli staat het JO weer op het podium. Samen met het Juniorensymfonieorkest Bloembollenstreek (JUSO) o.l.v. Marcus Vliegen geeft het orkest dan het jaarlijkse Slotconcert, net als voorgaande jaren in het Fioretti College in Lisse. Deze twee jongste orkesten van de vereniging zullen een gevarieerd programma ten gehore brengen.

Lijkt het je leuk om meer te weten te komen over het JO, of denk je eraan om lid te worden? Kom dan naar de open repetitie op vrijdagavond 24 juni van 18.00 tot 19.30 uur in Floralis in Lisse. Tijdens deze repetitie oefent het orkest voor het Slotconcert. Het is een uitgelezen kans om eens te zien hoe een repetitie verloopt en hoe leuk het is om met leeftijdsgenoten in een orkest te spelen.

Na de zomer staat niet alleen het traditionele Openingsconcert op het programma, maar ook het jubileumseizoen van de vereniging Symfonieorkest Bloembollenstreek. Ook dan zullen er weer vele activiteiten en concerten plaatsvinden. Meer informatie zal te zijner tijd te vinden zijn op onze website. Ook zijn we te vinden op Facebook en Twitter.

 


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek