10 november 2018 Najaarsconcert SOB met tenor Carlos Negrín López

Najaarsconcert Sob 10 November 2018

Op 10 november zal het Symfonie Orkest Bloembollenstreek (SOB) onder leiding van Paul van der Reijden haar jaarlijkse Najaarsconcert spelen in de Pauluskerk in Lisse. Het thema is ditmaal de Franse muziek.

De “Petite Suite” van Debussy, waarmee het concert geopend wordt, suggereert met haar vier delen dromerige beelden, achtereenvolgens het geluid van de zee, een feestelijke parade, spelende elfen en een feestelijke dans, dat alles in een relatief eenvoudige lyrische opbouw die het publiek zal verrassen.

Als sluitstuk speelt het orkest de eerste en enige symfonie van Bizet, een klein meesterwerk van levendige, heldere en lichte kleuren, geschreven toen de componist 17 jaar oud was. Het is opmerkelijk dat deze symfonie, die in 1855 is gecomponeerd, tot 1933 volledig onbekend is gebleven. Toen in 1935 de symfonie voor de eerste keer werd gespeeld, werd deze erg gewaardeerd en sindsdien wordt dit prachtige werk door veel orkesten in de hele wereld gespeeld.

Het orkest is zeer vereerd om gedurende dit concert Carlos Negrín López als solist te mogen begeleiden. Deze tenor zal van Hector Berlioz de intieme en melodische liederen van “Les nuits d’Été” ten gehore brengen, zes emotievolle juweeltjes die gaan over liefde, afscheid en dood.

De Spaanse tenor Carlos Negrín López heeft zowel Musicologie gestudeerd bij de Universidad de Valladolid als Vocale Performance aan het Conservatorium in Den Haag. Hij studeert nu voor zijn Master aan het Conservatorium in Den Haag, waar hij zich specialiseert in de interpretatie van het oude muziek repertoire.

Korting op kaartjes? Bestel ze nu alvast online, in onze webwinkel!


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek