12 juni 2016 JUSO neemt deel aan Juniorenorkesten Spektakel ARCHEON


Auteur: Renske Hamstra
Juso vertegenwoordigt de Bollenstreek in het grootste juniorenorkest van Europa

Zondag 12 juni verzamelden 19 orkesten samen goed voor ruim 700 musicerende kinderen zich in Archeon voor het Juniorenorkesten Spektakel. De Bollenstreek werd vertegenwoordigd door het JUSO, het Juniorenorkest van Symfonieorkest Bloembollenstreek

Rond de klok van half tien verzamelden de eerste jeugdorkesten zich bij de poort van Archeon voor een muzikale dagreis door de tijd van de Romeinen, de verzamelaars en de middeleeuwen. Op diverse podia werden de hele dag concerten gegeven door de 19 deelnemende orkesten ter ere van de vijfde editie van het Juniorenorkesten Spektakel.

Het JUSO was om half twaalf aan de beurt om een concert te geven onder de bezielende leiding van dirigent Marcus Vliegen. Ten gehore werd gebracht de stukken: “Farandole”, “The Barber of Seville”, “Teenage Tango” en “Surprise Symphony”. Bij deze laatste twee stukken ontpopten  een aantal violisten zich tot ware slagwerkers achter de pauken , drums en woodblock. Het concert werd afgesloten met de “Pirates of the Caribbean” en een mooie uitvoering van “Clocks” van Coldplay. Een prima presentatie van het jonge muziektalent uit de Bollenstreek!

Rond de klok van vier vulde de arena van Archeon zich met de ruim 700 deelnemende jonge muzikanten om deze muzikale dag af te sluiten met een gezamenlijk concert van werelds grootste juniorenorkest o.l.v. dirigent Peter Veenhuizen. Het was indrukwekkend om zo veel kinderen samen met zo veel plezier muziek te zien maken.

Wilt u het JUSO en het JO ook eens horen, kom dan naar onze open repetities op vrijdag 1 juli; om 16.45 repeteert het JUSO en om 18.15 het JO. U bent ook van harte welkom op 2 juli om 19:30 in het Fioretti College aan de Sportlaan te Lisse voor het gezamenlijk concert “Muziek ontmoet Kunst” , in samenwerking met leerlingen van het Fioretti College. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal en in de voorverkoop via deze website.

IMG_8005


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek