12 nov. 2016 Jubileumconcert


Symfonie Orkest Bloembollenstreek opent jubileumjaar met uniek concert

Het openingsconcert van het 40-jarig jubileum van de vereniging Symfonieorkest Bloembollenstreek beloofde een gedenkwaardige avond te worden. Afgelopen zaterdag 12 november maakte het Symfonie Orkest Bloembollenstreek (SOB) o.l.v. Paul van der Reijden de verwachtingen dan ook waar met een indrukwekkend concert in een flink bezette Hoeksteen in Hillegom.

(Auteur: Simone Leuven)
Als het eerst opgerichte orkest van de vereniging viel de eer aan het SOB om het jubileum te openen met de “Mazurka No. 1” uit de “Petite Suite” van de Russische componist Alexander Borodin. Dit feestelijke stuk stond als een huis en onderstreepte de feestelijkheid van het 40-jarig jubileum.

Na deze vreugdevolle start begeleidde het orkest de jonge pianist Artem Belogurov in het Pianoconcert No. 2 van Frédéric Chopin. Het orkest speelde en luisterde zeer geconcentreerd, waardoor Belogimg_0758urov alle vrijheid kon nemen voor zijn prachtige en virtuoze spel. Extra betoverend was de bijzondere vleugel waarop de in Riga geboren pianist de solopartij tot grote hoogte deed stijgen: een instrument uit 1846 van de Parijse pianobouwer Erard, ter beschikking gesteld door Maison Erard in Amsterdam. Belogurov wist met zijn specialisatie in historische klavieren alles uit deze schitterende vleugel te halen. Dit indrukwekkende optreden werd dan ook beloond met een staande ovatie.

Na de pauze speelde het Symfonie Orkest Bloembollenstreek voor het eerst in haar geschiedenis een grote Romantische symfonie, en wel de vijfde van Pjotr Iljitsj foto-concert-12-11-16Tsjaikovski. Opvallend in deze uitvoering waren de ontroerende momenten, zoals het serene begin van de symfonie en de mooi gespeelde hoornsolo in het tweede deel. Ook bewees het orkest de uitdagende passages aan te kunnen. Het was duidelijk dat de muzikanten alles gaven om deze knappe prestatie neer te zetten. Wederom gaf het publiek dan ook een lange staande ovatie. Zoals iemand uit het publiek na afloop zei: het was misschien wel het beste concert dat het Symfonie Orkest Bloembollenstreek ooit heeft gegeven.

Voor alle foto’s (door Jos Beugelsdijk) klik HIER


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek