2 april 2016 Tulpenconcert


Het Symfonieorkest Bloembollenstreek met een bijzondere Schilderijententoonstelling

Op zaterdag 2 april heeft het Symfonieorkest Bloembollenstreek zijn jaarlijks verenigingsconcert in Floralis gegeven onder de titel Tulpenconcert. Dat het een Tulpenconcert was, zal niemand ontgaan zijn, want de muzikale prestaties werden op het doek achter de orkesten begeleid door indrukwekkende beelden van tulpen, geschilderd door leden van de BIB, het kunstenaarscollectief Bollenstreek in Beeld.

Het publiek van de tot de laatste stoel bezette Mijnzaal van Floralis werd al in het begin aangenaam verrast door het trefzekere spel van het Juniorensymfonieorkest Bloembollenstreek (JUSO). Dit orkest bestaat uit jongens en meisjes van 8 tot 12 jaar. Zij speelden een zeer gevarieerd programma en deden dit onder de bezielende leiding van Marcus Vliegen. Het publiek beloonde het JUSO  met een verdiend ovationeel applaus.

Daarna was het de beurt aan het Symfonie Orkest Bloembollenstreek (SOB), het orkest van de volwassen leden o.l.v. Paul van der Reijden. Zij speelden met zicht- en hoorbaar plezier drie delen van de Italiaanse symfonie van Felix Mendelssohn-Bartoldy. Met deze symfonie preludeerde het SOB wellicht op de komst van hun Italiaanse vrienden, het koor “La settima Nota”, dat in het corsoweekend onze Bollenstreek zal gaan bezoeken en ons op 23 april eveneens in Floralis met het SOB zal trakteren op een concert.

Na de pauze zat het Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek (JO) o.l.v. Erik Waerts, te popelen om met groot enthousiasme zijn bijdrage te leveren aan dit toch zeer interessante concert. Heel bijzonder was het, dat een viertal cursisten van Pier K uit Hoofddorp tijdens het spelen van de stukken hun indrukken van de muziek op het schilderslinnen toevertrouwden. Ongelooflijk mooie voorstellingen wisten zij in 20 minuten op de 1 m² te scheppen.

De klap op de vuurpijl tenslotte was de grandioze vertolking van de bijzonder fraaie compositie van Erik Waerts “Grus Grus” ( de kraanvogel), gespeeld door alle drie de orkesten samen. (Onderaan dit artikel treft u de link naar YouTube aan om de compositie te beluisteren)
Het enthousiaste publiek was terecht niet zuinig met het slotapplaus. De orkesten van het Symfonieorkest Bollenstreek hebben samen met de kunstschilders voor een heel bijzondere en fraaie “Schilderijententoonstelling” gezorgd, zij het dit keer niet van Mousorgski.

Voorafgaande aan het concert werden er foto’s gemaakt van de orkesten door ‘De Beeldredacteur’.cmyk_Logo_deBeeldredacteur
Hieronder een kleine selectie. Beatrice Fiorelli heeft foto’s tijdens het concert gemaakt. Voor alle foto’s klik HIER.


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek