22 nov.2014 Geslaagd Concert SOB


Concert SOB25Het Symfonie Orkest Bloembollenstreek o.l.v. Paul van der Reijden presenteerde haar najaarsconcert in de Grote Kerk in Lisse. Solist was dit keer de jonge talentvolle Hoboïst Arthur Klaassens. Het orkest opende met een compositie van de dirigent. Deze Sinfonietta werd mooi gespeeld.
Ook jonge bezoekers en bezoekers die niet zo bekend waren met klassieke muziek konden dit stuk met zijn afwisseling van speelse passages en mooie poëtische lijnen zeer waarderen.
Arthur Klaassens liet het hoboconcert van Schuncke, een vrij onbekend romantisch concert, prachtig klinken. Het stuk verdient het zeker vaker gespeeld te worden. Het orkest wist onder de attente leiding van de dirigent afwisselend de hobo tot zijn recht te laten komen in begeleidend spel en dan weer uit te barsten in stralende tutti’s.Concert SOB41 Tot slot klonk de Kloksymfonie van Haydn,( nr. 101) een bekende klassieker die met verve gespeeld werd. Het orkest bleek goed in vorm zelfs toen aan het eind het tempo wat opliep bleef het orkest op de rails en beëindigde op triomfantelijke wijze deze omvangrijke symfonie.

Het is duidelijk dat het niveau van het Symfonie Orkest Bloembollenstreek zich nog steeds in stijgende lijn bevindt. Het ondernemende orkest begeleidde recent ook de jubilerende Sea Side Singers uit Noordwijk en wil in het komend voorjaar een concertreis naar Rome maken. Het is een orkest dat de moeite van een bezoek zeker waard is. Het eerstvolgende concert vindt plaats in april 2015. De foto’s zijn gemaakt door Rob van der Linden. Een klein overzicht hieronder. Voor alle foto’s klikt u HIER.


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek