28 nov.2014 Pepernoteninstuif


Op vrijdag 28 november organiseerde vereniging Symfonieorkest Bloembollenstreek een Pepernoteninstuif. Ruim 40 kinderen van 6 tot ca. 14 jaar die een muziekinstrument bespelen kwamen vanuit alle Bollenstreek gemeenten in Lisse op het Fioretti college Uitermeer bij elkaar om met z’n allen sinterklaasliedjes te spelen.
Pepernoteninstuif21De feestelijke middag werd afgesloten met een heus Sinterklaasconcert voor een zaal vol ouders, broertjes , zusjes en streekgenoten.
De Pepernoteninstuif is een voor de Bollenstreek uniek concept waar alle kinderen die langer dan een jaar een instrument bespelen aan mee konden doen. Voor veel kinderen was het voor het eerst om in een echt orkest te spelen. Een ervaring die ze nooit meer zullen vergeten. Dirigent Marcus Vliegen studeerde met de kinderen waaronder ook de leden van het JUSO (Juniorensymfonieorkest Bloembollenstreek) in nog geen uur tijd maar liefst 11 sinterklaasliedjes in. Om 17.30 werd de repetitie verstoord door luid gebonk. Het orkest zette direct ‘Kom maar binnen Sinterklaasje in”. Ja hoor daar waren de Pieten. Met veel belangstelling bekeken de pieten alle instrumenten en probeerden zelfs het orkest te dirigeren. De feestelijke middag werd afgesloten met een heus concert voor een volle zaal.
De lichten dempten en de stoomboot kwam aan……. De vrolijke sinterklaasliedjes vulde de zaal aangevuld met de zang van het publiek. Het applaus na afloop gaf de kinderen een echte kick. Dat hadden ze toch maar mooi gedaan met elkaar, echt samenspel. Als dank voor de mooie muziek kregen de kinderen van de pieten allemaal een pakje en een zakje heerlijke pepernoten.

Tot volgend jaar!
Hieronder een selectie van de foto’s. Voor alle foto’s klikt u HIER.


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek