19 dec.2014 Kerstconcert JUSO


Kerstconcert JUSO10Op 19 december verrasten de jonge muzikanten van het JUSO, het opleidingsorkest van vereniging Symfonieorkest Bloembollenstreek, de bewoners van Bloemswaard in Hillegom met een mooi kerstconcert. De bewoners genoten samen met de ouders en fans van het JUSO tijdens een kerstborrel van de kerstliederen afgewisseld met een verhaal en gedichten.

Ieder jaar kunnen de bewoners op de vrijdagmiddag voor kerst rekenen op een gezellige kerstborrel in de grote zaal van Bloemswaard. Ook dit jaar stroomde de zaal rond de klok van 14.30 uur al vol. Velen wilden een goed plekje bemachtigen want ze wisten dat ze dit jaar door de jonge muzikanten van het JUSO onder leiding van hun bevlogen dirigent Marcus Vliegen getrakteerd zouden worden op een kerstconcert.

Het JUSO speelde eerst een aantal stukjes voor jeugdsymfonieorkesten waar ze de afgelopen maanden hard aan gerepeteerd hadden. JUSO 2015Vervolgens was het aan de bewoners om samen met het orkest uit volle borst mee te zingen met een aantal bekende kerstliederen. Na de pauze was het tijd voor een verhaal verteld door Daniƫl Wiebes.

Het verhaal ging over Opa Kees en oma Janneke die hun oude instrumenten met kerst een nieuw leven gaven door ze aan hun kleinkinderen te schenken om er op kerstavond met het JUSO op te spelen.
Tijdens het verhaal genoten de bewoners van de kleine Ivo die soleerde op viool begeleid door zijn broer Joost op de contrabas. Ook de kleinkinderen Amber en Janne lieten hun talent samen met vriendinnetje Tamara horen op viool en cello in het stuk tussen Kunst en Kitsch. De middag werd besloten met nog een reeks bekende kerstliederen waaronder Oh Dennenboom, Midden in de Winternacht en tot slot natuurlijk We wish you a merry christmas!
Hieronder een selectie van de foto’s. Voor alle foto’s klikt u HIER.


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek