22 juni 2014 Archeon


Archeon122 Juni 2014 verzamelden, ruim 18 orkesten goed voor samen ruim 600 musicerende kinderen, zich in Archeon voor het Junioren Symfonie Orkesten Spektakel. De Bollenstreek werd vertegenwoordigd door het JUSO, het jongste orkest van Symfonieorkest Bloembollenstreek. Rond de klok van 9.30 verzamelden de eerste jeugdorkesten zich bij de poort van Archeon voor een muzikale reis door de tijd van de Romeinen, verzamelaars en middeleeuwen.Archeon2
Op diverse podia werden deze dag concerten gegeven door de 18 deelnemende jeugdorkesten. Het JUSO o.l.v. dirigent Marcus Vliegen, had de eer deze editie van het Junioren Symfonie Orkesten Spektakel af te trappen met een mooie uitvoering van “Clocks” van Coldplay, de “March” van Tchaikovsky en het “Rondeau-Abdelazar” van Purcell. Nasya Weigand soleerde in het “Concert in G” van Vivaldi. Het JUSO sloot haar bijdrage aan het spektakel af met een eigentijdse vertolking van “Lost” van Coldplay. Na de prima presentatie van het jonge muziektalent uit de Bollenstreek werd het podium overgedragen aan het Jeugd Symfonie Orkest Apeldoorn.
Rond de klok van 16.00 vulde de arena van Archeon zich met de ruim 600 deelnemende jonge muzikanten om deze zonnige muzikale dag, met een gezamenlijk concert, als grootste jeugdorkest van Europa o.l.v. dirigent Peter Veenhuizen af te sluiten. Het was indrukwekkend om zo veel kinderen samen met zo veel plezier muziek te zien maken.


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek