28 feb.2015 JO door naar Finale concours


JO naar Finale4Tijdens de voorronde van het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten heeft het Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek met glans de finale bereikt. Op zaterdag 28 februari en zondag 1 maart trokken vanuit het hele land tien Jeugdsymfonieorkesten met 500 jonge musici naar het gloednieuwe, pas door koning Willem Alexander geopende, Akoesticum in Ede.
In de tweede afdeling mocht het Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek o.l.v. Erik Waerts het opnemen tegen het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek uit Oegstgeest en het Frysk Jeugd Orkest uit Heerenveen. Het Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek onder leiding van Erik Waerts speelde stukken van Offenbach, Bizet en Saint-SaĆ«ns. Dit ging zo goed en enthousiast dat ze tijdens de finale op 13 juni in De Doelen in Rotterdam mogen proberen de beste van hun afdeling te worden. Een uitdaging waar dirigent en orkestleden, die afkomstig zijn uit verschillende gemeentes van de Bollenstreek, maar al te graag voor de volle honderd procent aan willen werken. Heeft u de voorronde gemist en wilt u graag terugkijken hoe het JO heeft gespeeld in de voorronde kijk dan onderaan deze pagina naar het filmpje. Voor alle foto’s klikt u HIER.


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek