9 jan.2015 Studieweekend JO


Op 9 en 10 januari nestelde het Jeugdsymfonieorkest zich in het Koos Vorrinkhuis in Lage Vuursche voor hun jaarlijkse studieweekend. Een geslaagd weekend waarin er hard gewerkt werd. Het weekend stond vooral in het teken van deelname aan het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten in februari 2015 waaraan het orkest voor de vijfde keer gaat deelnemen. Alle informatie over het concours treft u aan op NCvJO. Dat er hard gewerkt wordt in zo’n weekend mag blijken uit het volgende overzicht. Na aankomst en een eenvoudige maaltijd van soep en broodjes startten de repetities. De repetitie duurde tot ongeveer 23.00 uur. Na de repetitie volgde een quiz waarbij de leden elkaar wat beter konden leren kennen.

Studieweekend JO30De meeste leden zochten zo rond 1 uur hun bed op om vervolgens om 8 uur weer aan het ontbijt te verschijnen. Direct daarna werd er weer gerepeteerd tot de koffiepauze. Vervolgens werd de groep in twee├źn opgesplitst (strijkers o.l.v. concertmeesters Iris en Simone en blazers o.l.v. Erik) om de puntjes op de i van sommige passages te zetten.
Na een korte pauze werd de repetitie (tutti) vervolgd in de grote zaal van het Koos Vorrinkhuis tot ongeveer 12.30 uur. Dan even rustig lunch, kamers opruimen en schoonmaken (en voor sommigen nog even een snel middagslaapje) waarna er weer hard gerepeteerd werd tot 17.00 uur. Moe maar voldaan werden de leden opgehaald door de ouders. De begeleiding (Henri, Koos en Verona) hebben weer met veel plezier al die monden voorzien van eten en drinken. Dirigent Erik Waerts kijkt met plezier terug op het studieweekend waarin er keihard is gewerkt en veel vooruitgang is geboekt. Een selectie van de foto’s ziet u hier. Klik op deze LINK voor alle foto’s.


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek