21 mrt.2015 Lenteconcert JO en SOB


Concert JO SOB 9Op de eerste dag van de lente trakteerden het Symfonie Orkest Bloembollenstreek (SOB) en het Jeugd Symfonieorkest Bloembollenstreek (JO) het talrijke publiek op een zeer gevarieerd concert. Het tulpenconcert. Dit keer hadden de musici hun lessenaars uitgeklapt in het Forum van het Teylingen College, locatie Leeuwenhorst in Noordwijkerhout.

Het SOB, onder leiding van Paul van der Reijden, opende het concert met de bekende ouverture “Il barbiere di Siviglia” van Rossini. Altijd goed om met zo’n prachtig stuk te beginnen. De strijkers zetten met vaste hand in en ook de blazers, met name de fluitisten, bleken er zin in te hebben. Het SOB vervolgde met de tamelijk onbekende 1e symfonie van Gounod. Deze uit vier delen bestaand stuk werd bijzonder fraai uitgevoerd. Van vrolijk kabbelend tot ernstig en bedachtzaam. De soms ragfijne klanken van de violen waren strelingen voor het oor.
Concert JO SOB 39Na de pauze was het de beurt aan het Jeugdsymfonieorkest. Het is iedere keer weer een genot om te zien en te horen, dat deze jonge mensen met elkaar tot grote en grootse muzikale prestaties komen. Dit vraagt ongetwijfeld om hard studeren thuis en gedegen repeteren onder leiding van de dirigent Erik Waerts.
Erik deelde het publiek mee, dat hij ongelooflijk trots is dat het Jeugdorkest de finale heeft gehaald van het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten en dat deze finale op 13 juni gehouden wordt in De Doelen in Rotterdam. Met de vier stukken, die werden gespeeld, toonde het Jeugdorkest dat het die finaleplaats ten volle waard is. En er gingen zelfs stemmen in het publiek op, dat straks in De Doelen hoge ogen worden gegooid. Kok van Luik heeft prachtige foto’s gemaakt van dit concert. Hieronder een selectie. Voor alle foto’s klikt u HIER.


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek