18 april 2015 Concert ‘Ode aan de Narcis’


Zaterdagavond 18 april, gaven het Symfonie Orkest Bloembollenstreek (SOB) en het Junioren Symfonieorkest Bloembollenstreek (JUSO) in samenwerking met Bollenstreek in Beeld (BIB) een bijzonder concert, waarbij Muziek en Beeldende kunst De Bollenstreek in alle kleuren en klanken liet horen en zien, tijdens het concert ‘Ode aan de Narcis’ in de Grote Kerk te Lisse.
2015 Narcis Concert31Het juniorenorkest beet het spits af. Onder de strakke, doch speelse leiding van dirigent Marcus Vliegen, speelde het JUSO bestaande uit kinderen van 7 tot en met 14 jaar, een aantal levendige stukken. Deze werden begeleid door mooie kunstwerken van de aan de BIB verbonden kunstenaars. De kinderen lieten zich enthousiast – getooid met narcissen – van hun beste kant zien.

Hoogtepunt van hun optreden was James Bond, waarbij het hele orkest een keur aan stoere zonnebrillen tevoorschijn toverde. Samen met een aantal leden van het SOB, speelden de kinderen hun slotstuk Waltz of the flowers. Tijdens deze toepasselijke wals genoot het publiek van vele narcissen die vastgelegd waren op doek en in aardewerk. Aan de gezichten en het applaus van het aanwezige publiek, viel af te lezen dat deze luchtige start van het concert in goede smaak viel. Marcus Vliegen gaf vervolgens het stokje over aan dirigent Paul van der Reijden, die met het SOB de ouverture Il Barbiere di Siviglia van Rossini inzette. Een krachtige uitvoering, waarop het orkest de komende week ook het publiek in Rome zal trakteren tijdens hun concertreis. 2015 Narcis Concert24De hoogtepunten van de avond waren de liederen en aria’s van Mozart, Purcell en Gounod, gezongen door de sopraan Klaartje van Veldhoven en mooi begeleid door het SOB.
Haar vertolking van Le Nozze di Figaro was zo helder en warm als de atmosfeer boven de Grote Kerk op dat moment. Na de pauze waarin het publiek onder het genot van een kop koffie de tentoonstelling van kunstwerken kon bekijken, vertolkte Klaartje van Veldhoven het Lied van de koning van Thule en de Juwelenaria van Gounod.

De zuivere zang in goede harmonie met het orkest, was een lust voor het oor. Het sobere interieur van de Grote Kerk, bestaande uit natuurlijke materialen, laat de tonen klinken zoals de componist ze bedoeld heeft. Akoestisch gezien, zit men hier op een opperbeste plaats. Ter afsluiting gaf het SOB een prachtig vertolking van Symfonie nr.1 in D van Gounod waarmee het bloemrijke concert ” Ode aan de Narcis” ten einde kwam en het publiek na een daverend applaus tevreden naar huis ging, de koude voorjaarsavond in.
Hieronder een selectie van de foto’s gemaakt door Kok van Luijk. Voor alle foto’s klikt u HIER


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek