3 juli 2015 Slotconcert JO JUSO


Op vrijdagavond 3 juli jl. gaven het Junioren- en Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek een concert in samenwerking met het Fioretti College Lisse. Ondanks het zeer warme weer wist het publiek toch de weg naar het Fioretti College aan de Sportlaan te vinden waar ze in een heerlijk koele zaal konden genieten van een gevarieerd programma. Het werd een bijzondere avond met mooie muziek waarbij ook prachtige maskers werden getoond die onder leiding van docente Marie-Claire Witjens door leerlingen van het Fioretti College zijn vervaardigd.

JUSO 1Het opleidingsorkest van de vereniging, het Juniorensymfonieorkest Bloembollenstreek (JUSO) o.l.v. Marcus Vliegen trapte deze avond het concert af met de Ouverture William Tell van Rossini. Het “Star Wars Theme” dat het orkest later in het programma speelde, was voor de Leerlingen van het Fioretti College de inspiratiebron voor het maken van de kleurrijke maskers die men in de hal van de school kon bezichtigen. De jonge orkestleden eindigden hun aandeel met de opzwepende Keltische klanken van Celtic Roots van S.H. Newbold.
Na de pauze trad het Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek (JO) o.l.v. Erik Waerts aan. Dit orkest heeft een aantal weken geleden tijdens de finale van het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten in De Doelen in Rotterdam de tweede plaats in categorie 2 behaald.
Dirigent Erik Waerts liet merken bijzonder trots te zijn op de prestatie van “zijn” orkest en vertelde het publiek over de lange weg naar het succes. Het JO sloot hun deel van het concert af met het wervelende stuk Okeanos van Jack Bullock waarmee zij veel lof hadden geoogst bij de jury van het concours. Beide orkesten speelden ter afsluiting van deze mooie muzikale zomeravond The Flower Waltz van Tchaikovsky. Hun samenspel werd door het publiek beloond met een welverdiende staande ovatie waarna iedereen weer tevreden huiswaarts keerde.


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek