21-25 april 2016 Italiaans bezoek


Van donderdag 21 april tot en met maandag 25 april brengen de koorleden van La Settima Nota een bezoek aan Nederland. Zij zijn te gast bij de leden van Symfonie Orkest Bloembollenstreek (SOB). In dit bericht treft u een korte samenvatting met wat foto’s aan van alle activiteiten. Nieuwsgierig naar meer foto’s, klik dan HIER. (Foto’s PR en Carlo Traina)

Een kleItaliaans bezoek 1in comité van SOB-leden heeft dit bezoek tot in de puntjes voorbereid, waarvoor heel veel dank en lof.

Donderdag 21 april

De koorleden kwamen volgens schema aan op Schiphol. Direct daarna zijn ze afgereisd naar Keukenhof met onderweg in de auto veel ooo’s en aaa’s vanwege de bollenvelden. Overzicht 21-4-2016Aansluitend was er een gezamenlijke maaltijd (BBQ) in de tuin van Marleen van Leeuwen in Voorhout. De avond werd afgesloten met enkele liederen. Hoe kan het ook anders met een koor uit Italië. Marleen nam hierin het voortouw met een Italiaans liedje uit vroegere tijden.
De gasten werden daarna meegenomen naar de verschillende gastgezinnen alwaar ze de rest van hun bezoek verder verblijven. De eerste dag was in ieder geval een goed begin van dit bezoek met een heerlijk voorjaarszonnetje.

 


Vrijdag 22 april 2016Overzicht 22-4-2016
De vrijdag met onze Italiaanse gasten stond in het teken van een officiële ontvangst door burgemeester en wethouder in het gemeentehuis. Eén van de orkestleden had een prachtig portret geschilderd van Massimo (dirigent van het koor) en dat werd overhandigd. De dirigent was trots dat er speciaal van hem een portret gemaakt was. Na de ontvangst in het gemeentehuis vertrok de groep naar het winkelcentrum alwaar er een korte demonstratie werd gegeven van de zangkunsten van het koor (en trompetgeschal van de dirigent). Na een gezamenlijke repetitie en een late lunch hadden de orkest- en koorleden de middag vrij om te besteden aan allerlei activiteiten.

 


Zaterdag 23 april 2016
Op zaterdag hadden de leden van het SOB en het koor La Settima Nota een druk programma. Eerst repeteren in Floralis, Huis van Cultuur en daarna eeOverzicht 23-4-2016n heerlijke lunch. Natuurlijk bezochten de Italianen het bloemencorso en na het diner maakten we ons op voor het gezamenlijke concert. Het was een leuk concert in Italiaanse sfeer. Het publiek reageerde enthousiast en zong uit volle borst mee met het Italiaanse en Nederlandse volkslied. Het zingen van de volksliederen is een traditie bij een uitwisselingsprogramma.

 


Zondag 24 april 2016
Overzicht 24-4-2016 AmsterdamOp deze dag is de groep naar Amsterdam geweest, want bij een bezoek aan Nederland mag dat uiteraard niet ontbreken. Ze vertrokken vanaf de stations in de regio (afhankelijk van de woonplaats van het gastgezin) en verzamelden zodoende in de trein. Er waren meerdere groepen samengesteld zodat het voor de begeleiding goed te doen was. Want er is veel te zien in Amsterdam en voor je het weet ben je een Italiaan kwijt. Uiteraard mocht de rondvaart niet ontbreken evenals even binnenkijken bij een coffee-shop. Tijdens de regenbuien was het goed vertoeven in een café en daar ontbrak de appeltaart uiteraard niet. Overzicht 24-4-2016
Na deze mooie dag in Amsterdam konden we terecht bij de Dierenhoeve in Noordwijkerhout alwaar een heerlijk Indisch buffet klaar stond. Natuurlijk waren er de nodige speeches en werden er cadeautjes uitgewisseld en veel mensen bedankt, waaronder de vier orkestleden Corine, Linda, Martine en Ida die dit bezoek tot in de puntjes hadden voorbereid.


Maandag 25 april 2016
Overzicht 25-4-2016De ochtend werd besteed aan nog wat tripjes in de regio en rond het middaguur werden de Italianen naar Schiphol gebracht en uitgezwaaid. We kunnen met voldoening terugkijken op dit uitwisselingsproject.Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek