23 april 2016 Concert in Italiaanse sferen


21 Italiaans bezoek 23-4-2016Auteur: Webmasters
Het Symfonie Orkest Bloembollenstreek (SOB) en het Italiaanse koor “La settima Nota” hebben op zaterdag 23 april in Floralis het publiek in enthousiaste Italiaanse sferen gebracht. Het koor was uitgenodigd om speciaal in dit corsoweekend een tegenbezoek aan het SOB te brengen, nadat ze elkaar vorig jaar in Manziana (bij Rome) muzikaal hadden verrast.

Na een bezoek aan De Keukenhof, de officiële ontvangst door burgemeester Lies Spruit van Lisse en met volle bewondering naar het corso gekeken te hebben, traden koor en orkest in Floralis op met hun uitwisselingsconcert. Velen wisten de weg naar Floralis te vinden en waren vanaf het begin enthousiaste toehoorders.

Het orkest onder leiding van Paul van der Reijden opende het concert met de “Ouverture in Italiaanse stijl” van Frans Schubert.22 Italiaans bezoek 24-4-2016
Daarna was het de beurt aan het koor onder leiding van Massimo Paffi.  Na een indrukwekkend en voortreffelijk gezongen  “Ave Maria” speelde het orkest op een heel intieme wijze het “Ave Maria”, toegeschreven aan Giulio Caccini. Daarna begeleidde  het orkest enkele moderne liederen van o.a. Simon & Garfunkel, Ennio Morricone en Jay Livingstone en Ray Evans. Bij enkele liederen zong Antonella Binarelli op bezielende wijze een solo.

Na de pauze speelde het orkest voortreffelijk de Italiaanse symfonie van Felix Mendelssohn-Bartholdy. Met deze bekende symfonie, met zijn lieflijk 2e deel en het overbekende krachtige slot (Saltarello) wist het orkest het publiek opnieuw in de Italiaanse  sfeer terug te brengen. Koor en orkest sloten het20 Italiaans bezoek 23-4-2016 concert af met het niet te missen Slavenkoor van Giuseppe Verdi en het overbekende en zeer enthousiast gezongen Funiculi, funiculà.

Om de culturele uitwisseling van dit koor en het orkest te bezegelen werd tot slot eerst het Italiaans volkslied gezongen, gevolgd door het “Wilhelmus”.  Het publiek zong het Wilhelmus uit volle borst mee. Vermeld dient nog te worden, dat de uit Italië afkomstige en in Noordwijkerhout wonende fluitiste van het SOB, Ida Consiglio, de initiatiefneemster van deze uitwisseling, op luchtige en grappige wijze als tolk optrad.

Het koor is te gast van donderdag 21 april tot en met maandag 25 april. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd waarmee we de Italianen een gastvrije tijd bezorgen. Behalve het organiseren van dit concert maken zij uiteraard ook kennis met onze prachtige Bollenstreek. Klik HIER voor een kort verslag.


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek