25 september 2018 bestuursvergadering

2018 09 25 Highlights Bestuursvergadering

Het is altijd jammer om afscheid te moeten nemen van geweldige mensen. Na maar liefst 12 jaar neemt Sanja afscheid als coördinator van het JO. Wat heeft zij ongelooflijk veel werk verzet, uiteraard zijn wij haar heel dankbaar en hebben dan ook aan het eind van onze vergadering uitgebreid hierbij stil gestaan. Met mooie woorden, cadeau en bloemen werd Sanja zeer terecht uitgebreid in het zonnetje gezet. Namens het JO en de hele vereniging, nogmaals een innig gemeend dank je wel, we zullen je missen Sanja.
Blij zijn wij dat Thysia en Anne-Marijke samen het JO-coördinatorschap gaan overnemen. Uiteraard zal Anne-Marijke gemist worden bij het JUSO, maar daar hebben Jolanda (de Poorter) en Monique (Haak) zich aangemeld om de kar te gaan trekken. Jolanda was voor de eerste keer bij de vergadering aanwezig, Monique kon helaas niet. Jullie zijn meer dan welkom om ons kleine team te versterken en wij wensen jullie uiteraard heel veel succes.

In het kader van de “kindergemeenteraad” gaat er een projectvoorstel geschreven worden voor de Pepernoteninstuif. Deze “kindergemeenteraad” is een initiatief van de gemeente Lisse waarbij kinderen van verschillende basisscholen mogen debatteren over een aantal projecten die aangeboden worden. Deze projecten moeten ten goede komen aan de Lisser gemeenschap en worden met maximaal 2000 Euro ondersteund.
Uiteraard wil men dat alleen volledige, goed onderbouwde, afgeronde ideeën ingediend worden. Wij zijn benieuwd!

Zoals je ziet is het bestuur regelmatig bezig om alternatieve inkomsten bronnen aan te boren, heel belangrijk, want alleen met een solide inkomsten stroom kunnen we ons met zijn allen met onze prachtige hobby blijven bezighouden. Een van de ideeën die geopperd werd is om beter gebruik te maken van het netwerk van de leden om publiek te trekken voor onze concerten. Als ieder lid eens drie kennissen kan overhalen om te komen kijken wordt het plaatje per concert al een stuk mooier. Wij realiseren ons dat dit met name voor het JUSO al vaak het geval is, waar vaders, moeders, opa’s en oma’s tot het vaste publiek behoren. Het SOB kan echter nog wel wat meer publiek gebruiken en zeker met de vaak prachtige solisten is het toch meer dan de moeite waard om je vrienden en kennissen aan te sporen eens te komen luisteren. Mocht je weer eens naar een verjaardag gaan, dan kun je ook een verjaardagstoegangskaartje cadeau doen, hoe origineel is dat!

Als er toch over geld gesproken wordt, willen we je niet onthouden dat we op dit moment reeds over de helft zijn van ons doel om met behulp van de grote clubactie 1000 Euro op te halen. Dit komt mede omdat wij het Superlot (50 gewone loten) hebben verkocht. Wij zijn de koper (fam. Fuchs) uiteraard ongelooflijk dankbaar voor het royale gebaar.
Heb jij al loten verkocht? De meest succesvolle verkoper krijgt een bioscoopbon en iedereen die 20 loten verkoopt krijgt een toegangskaartje voor Bobbejaanland.

Tot slot willen we onder dit kopje nog weer even aandacht vragen voor de sponsor kliks. Weet je nog hoe het werkt? Als je via onze website “doorklikt” naar één van de vele webshops (bv Bol) en dan iets bestelt, krijgt onze vereniging een klein gedeelte van het aankoopbedrag zonder dat het jou iets kost. Wij hebben op deze manier in ruim een half jaar tijd al 180 Euro bij elkaar gesprokkeld, maar hebben het idee dat het sponsor klikken op dit moment een beetje stil staat, misschien omdat het idee gewoon een beetje is “weggezakt”? Zonde, want we laten geld gewoon op straat liggen op deze manier.

Voor als je het vergeten bent, de link vind je op elke pagina van onze website, of klik gewoon hier.

Voor de aankomende ALV op 5 oktober (jij komt toch ook), zijn de laatste puntjes op de i gezet. Voorafgaand aan de ALV komen Jan (secretaris) en Ingrid (penningmeester) langs bij ieder van de orkesten. Zij willen heel graag nog eens uitleggen waarom de ALV zo belangrijk is. Bovendien geeft dit de gelegenheid om bij ieder van de orkesten wat dieper in te gaan op vragen of opmerkingen die wat meer orkest specifiek zijn. Deze specifieke zaken kunnen misschien iets minder geschikt zijn om op tijdens de ALV te bespreken vanwege de relatief beperkte tijd en het wat meer algemene karakter van de ALV.

Een van de zaken waar het bestuur nog mee zit is de vacature van secretaris (intern). Deze functionaris houdt zich voornamelijk bezig met notuleren, het organiseren van vergaderingen en het bijhouden van het archief. Verder valt hij/zij in waar nodig voor verenigingsactiviteiten of voor andere projecten/initiatieven. Denk er eens over na of je het misschien leuk zou vinden. Natuurlijk kost het wat vrije tijd, maar je krijgt er ook een hoop voor terug, al is het maar de gezellige interactie met een fijn team. Heb je vragen over taken en verantwoordelijkheden, aarzel niet een van de bestuursleden aan te schieten. Waar nodig zijn de “grenzen” van deze vacature flexibel, taken kunnen wat uitgebouwd worden of juist iets beperkt worden, afhankelijk van jouw beschikbare tijd en/of ambitie. Hoewel wij op dit moment niet in een noodsituatie zitten beschouwt het bestuur de huidige bezetting als een risico, waardoor er vroeg of laat (weer) problemen zullen ontstaan. Het bestuur heeft op dit moment niet de slagkracht om veel nieuwe initiatieven op te pakken.

Anne-Marijke kwam met het voorstel om zo nu en dan de repetitie van het JUSO en het JO open te zetten voor geïnteresseerde ouders. Dit kan de betrokkenheid van de ouders verhogen en uiteindelijk is het toch leuk om af en toe te zien waar je kind zo veel tijd doorbrengt. Het idee leeft dat betrokkenheid minder is geworden sinds er in Floralis wordt gerepeteerd. Er is letterlijk een hogere drempel gecreëerd, omdat repetities plaatsvinden op de eerste etage, dit in tegenstelling tot de situatie vroeger in de oude MAVO aan de Fazantstraat, waar vele ouders regelmatig even rustig in de hal hebben staan meegenieten van de repetities, ondertussen zachtjes pratend met collega ouders.
Er gaat op korte termijn bij de oude school gekeken worden als alternatieve repetitie locatie, deze oude school (tegenover de Hervormde Kerk in Lisse) zou ook zeer drempelverlagend kunnen werken. Als je nog andere ideeën hebt omtrent dit of enig ander onderwerp, gooi ze eens op, het bestuur staat klaar om te vangen.


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek