28 Juni 2018 bestuursvergadering

2018 06 28 Highlights Bestuursvergadering

Zoals eerder gemeld, is iedereen die serieus een bestuursfunctie overweegt, meer dan welkom om een keer een bestuursvergadering als toehoorder bij te wonen.
Wij zijn heel erg blij dat Nico Arkenbosch, vader van drie JUSO musici dit keer onze gast was. Uiteraard hopen wij, dat wij Nico (nog) enthousiaster hebben kunnen maken en dat hij zich kandidaat zal stellen en/of ons met andere zaken betreffende het reilen en zeilen van de vereniging zal willen helpen. Gevraagd naar zijn indruk zie Nico:

“Het kijkje in de keuken gaf een goed en positief beeld van het vele werk dat het bestuur en de coördinatoren doen, de initiatieven die her en der binnen de vereniging opkomen en de mooie plannen die in voorbereiding zijn.”

Tegen het einde van het jaar komt er een nieuwe extra mogelijkheid beschikbaar voor allerlei culturele activiteiten in Lisse. Het betreft de “oude school” tegenover de hervormde kerk in Lisse. In het verleden is deze locatie gebruikt door o.a. de muziekschool en door de harmonie vereniging TMB. De coördinatoren van JO en SOB zijn informeel wezen kijken in hoeverre dit in de toekomst ook voor ons als een alternatieve repetitie locatie zou kunnen dienen. Hoewel eventuele plannen nog zeer in de kinderschoenen staan, zijn de eerste berichten erg positief.

Verdere verbetering van de communicatie blijft een urgentie voor het bestuur. Tijdens de vergadering werd onder andere gesproken over het nut van “glossy” folders om uit te kunnen delen tijdens b.v. wervingscampagnes. Hoewel er een goede uitstraling van dit soort brochures uit gaat, werd besloten dat de voordelen niet tegen de nadelen opwegen. Nadelen zijn met name kosten en het feit dat de, in de brochure opgenomen informatie, in rap tempo veroudert.

Tijdens het vrijtijdsfestival in Sassenheim op 16 juni werd gebruik gemaakt van een nieuwe flyer met de hoogst noodzakelijke (en dus minst veranderlijke) informatie. Het dubbelgevouwen kaartje (creditcard formaat), op wat zwaarder papier gedrukt, bleek heel erg nuttig te zijn. Mensen kunnen het makkelijk in een borstzakje stoppen en de kans dat het bij de eerstvolgende prullenbak al wordt “gedumpt” is veel kleiner dan met de gebruikelijke A5-jes.

Ook de interne communicatie heeft onze aandacht en wij zijn dan ook druk bezig om een elektronische nieuwsbrief voor te bereiden. Verwacht wordt dat deze e-nieuwsbrief wordt gelanceerd in augustus, zodat wij het een en ander aan plannen kunnen ontvouwen voor het nieuwe jaar. Deze nieuwsbrief zal per email aan de leden worden verzonden, waarbij een klein stukje van de informatie gelijk leesbaar zal zijn, samen met een link naar ons mooie web, waar het volledig artikel gelezen kan worden.

Naast de communicatie blijft de sociale cohesie een punt van aandacht voor het bestuur. Binnen dit kader was er een verzoek van het JUSO om een wat groter tijdslot te krijgen voor hun repetitie, zodat er ook een kleine pauze kan worden ingelast, om de kinderen wat meer te kunnen laten “socializen”.
Van het JO kwam het verzoek of het mogelijk was, het door hun gewonnen geld (met het Nationaal concours voor Jeugdorkesten), in te zetten voor een studiereis.

Gezien de afwezigheid, door vakantie, van onze penningmeester zullen deze verzoeken verder worden besproken op een volgende vergadering.

Gelukkig worden er ook op dit moment al regelmatig initiatieven genomen om leden ook buiten de muziek om in contact met elkaar te brengen. Zo is het JO recentelijk een avond wezen bowlen en het JUSO gaat op korte termijn ter afsluiting van het jaar gezellig pannenkoeken eten.

Jan, onze secretaris, deed ons verslag van een half-jaarlijks overleg tussen de
Gemeente Lisse, scholen en culturele instellingen binnen de gemeente. Er blijken meerdere mogelijkheden om subsidie te krijgen ten behoeve van allerlei activiteiten. Tevens zijn er initiatieven om kinderen op scholen te interesseren voor muziek. Voor de diverse activiteiten zou het fijn zijn om weer een of meerdere ensembles te hebben binnen onze vereniging. Deze ensembles zijn uiteraard veel flexibeler in te zetten dan een heel orkest.

Mocht u naar aanleiding van deze highlights vragen of ideeën hebben, aarzel vooral niet contact op te nemen. Vragen zijn nooit “dom” en ideeën zijn altijd welkom!


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek