30 juni Slotconcert


Sfeervol Slotconcert in Villa Flora

auteur: Renske Hamstra

De twee jongste orkesten van de vereniging Symfonieorkest Bloembollenstreek gaven op vrijdagavond 30 juni het jaarlijkse Slotconcert ter afsluiting van het verenigingsseizoen. Het Juniorensymfonieorkest Bloembollenstreek (JUSO) o.l.v. Marcus Vliegen  beet de spits af met een mooie mix van bekende en minder bekende werken. Zo speelden ze de  Hornpipe van Händel maar ook de Celtic Roots van Newbold. Om vervolgens het publiek te verrassen met Lord of The Dance  van Hardinan en een selectie uit de filmmuziek van The Lion King. De jongste muzikanten illustreerden ook dat je prima popmuziek kan spelen op je symfonische instrument met de grappige vertolking van Hello van Lionel Richie  en Happy van Pharrell Williams. De pauze werd ingeluid met een stevig meeklappende zaal tijdens de Radetzky March.

Na de pauze werd het publiek door het Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek (JO) o.l.v. Erik Waerts  meegenomen op de prachtige klanken van de Ouverture van Telemann. Ook de vertolking van Fidelio van Beethoven wist de zaal te bekoren. Met de Procession of the Sardar wisten onze muzikanten de zaal op het puntje van de stoel te krijgen, geboeid door de mix van Arabische klanken. Met de Hongaarse dans van Brahms ging het orkest weer terug richting Europa. Voor het orkest een zichtbaar leuk stuk om te spelen want het werd met vuur en plezier gespeeld waarbij menig haar van de strijkstok brak.

De avond werd besloten met een grote finale waarin de beide orkesten klein en groot samen de Magic Flute van Mozart speelden om iedereen een fijne zomer toe te wensen. Eind augustus starten de orkesten weer met een nieuw programma en kunnen nieuwe leden instromen. Dus speel je een instrument en ben je tussen de 6 en 13 jaar? Dan is het JUSO misschien echt iets voor jou. Kom gerust luisteren of meespelen tijdens een van onze wekelijkse repetities op vrijdag van 16.45-18.00 in Floralis te Lisse.  Het JO is op zoek naar strijkers en blazers tussen de 14 en 25 jaar. Na het openingsconcert van de feestweek in Lisse in september kunnen nieuwe leden na een auditie tot het orkest toetreden. Vóór die tijd ben je natuurlijk ook van harte welkom om eens op een repetitie te komen kijken en luisteren! Of zoek contact met de coördinatoren van het JUSO en JO.


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek