6 Okt 2017 Muziekproject basisschool de Giraf


Kleuters krijgen les over het symfonieorkest

Basisschool de Giraf in Hillegom heeft in samenwerking met Symfonieorkest Bloembollenstreek een muziekproject opgezet om de kleuters kennis te laten maken met het symfonieorkest, instrumenten en de dirigent.

Twee weken lang staan de lessen op de Giraf in het teken van muziek. De klassen zijn versierd met muzieknoten en instrumenten. De kleuters maken kennis met instrumenten, ritmes, liedjes en maken mooie plakwerkjes van een xylofoon of trompet. Iedere week wordt afgesloten met een gastles georganiseerd door het Symfonieorkest Bloembollenstreek. De kleuters leren wat een orkest is en welke instrumenten in een orkest spelen. Vol verwondering keken en luisterden ze tijdens de eerste gastles naar alle instrumenten en mochten raden welk instrument het was en of het een strijk- of blaasinstrument was. De tweede gastles stond in het kader van de dirigent. Hoe sla je de maat en hoe laat je het orkest hard of zacht spelen? Leuk om te zien hoe aan het einde van de les de kinderen als kleine dirigenten weer met hun juf naar de klas gingen.

Nog maar weinig kinderen kiezen er voor om een instrument te gaan bespelen. Met dit project hopen we de kinderen te laten zien hoe leuk het is om muziek te maken, want muziek maken is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek