9 november 2019 Najaarsconcert SOB in Buurtkerk, Noordwijk

2019 11 19 Poster Najaarsconcert Sob Symfonieorkest Bloembollenstreek

Het Symfonie Orkest Bloembollenstreek (SOB) zal op zaterdag 9 november onder leiding van Paul van der Reijden het jaarlijkse Najaarsconcert geven in de Buurtkerk in Noordwijk.

Het orkest zal klassieke stukken uit de Romantiek spelen, onder andere het concert voor klarinet, altviool en orkest van Max Bruch met als solisten de klarinettiste Marieke Vos en de altvioliste Iteke Wijbenga.

Marieke Vos studeerde in 2013 af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Harmen de Boer. Ze is klarinettiste en oprichtster van het Nederlands Kamermuziek Ensemble. Dit ensemble is, behalve op concertpodia in binnen- en buitenland, regelmatig te horen op NPO Radio 4 en te zien op Brava TV. Ook speelden ze live bij Podium Witteman op NPO 2.

Naast klassieke muziek speelt Marieke samen met de “Ladies Band” lichte muziek zoals een Dixieland programma uit de jaren ’30 en ’40.

Iteke Wijbenga voltooide haar Master altviool Cum Laude aan het Conservatorium van Amsterdam bij Sven Arne Tepl. Ze is heel actief in de kamermuziek, in orkesten en als soliste. Iteke werkte samen met gerenommeerde musici als Severin von Eckardstein en Rainer Schmidt en was te gast bij diverse festivals.

Als lid van het Helios Trio en het Intercontinental Ensemble treedt ze onder meer op in het Concertgebouw en het Muziekgebouw aan ’t IJ. In verschillende bezettingen was Iteke meerdere malen te gast bij NPO Radio 4. Sinds 2016 is ze tevens lid van het Residentie Orkest.

Het concert begint met de Mars in D mineur en de Drie stukken voor orkest van Anton Bruckner. Dit zijn vier korte jeugdwerken van deze Oostenrijkse componist, waarin veel elementen van de latere grotere symfonieën al hoorbaar zijn.

Het strakke ritme van de mars en de ontroerende en fascinerende solo’s van de blazers (met name hobo’s en klarinetten) in de drie stukken, brengen het publiek direct in de romantische en feestelijke sfeer van het concert.

Na de pauze zal het orkest de uitdagende derde symfonie van Robert Schumann spelen. De bijnaam Die Rheinische refereert aan het verblijf van de componist in Düsseldorf (aan de Rijnoever) ten tijde van het componeren van dit muziekstuk.

Deze symfonie uit de Romantiek is, mede door haar afwisselend vrolijke en plechtige delen heel prettig om naar te luisteren.

De kaartverkoop is gestart! Bestel ze nu met korting online, in onze webwinkel!


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek