Afscheid Erik Waerts

2018 11 30 Afscheid Erik Waerts Symfonieorkest Bloembollenstreek 03

Zoals reeds eerder aangekondigd hebben wij op 30 november op een “waerdige” manier afscheid genomen van Erik.

Na een bijzondere repetitie waarbij ook oud-leden meespeelden, werd Erik met applaus begroet in de foyer van Floralis. Namens het Jo sprak Anne-Marijke een dankwoord uit voor alle fantastische jaren. Daar Erik gaat verhuizen naar Italië, waar hij een mooi huis met een grote lap grond heeft gekocht, kreeg hij van alle (ouders van) leden, ex-leden en ereleden een mooi muziek-hazel-noten boompje. Alle belangstellenden hadden een kaartje, met daarop hun goede wensen voor Erik in het boompje gehangen. Uiteraard hopen we dat het boompje een hele mooie boom mag worden, zodat Erik nog regelmatig van de schaduw mag genieten, en op die manier automatisch een beetje terug kan denken aan de fijne tijd bij het Jo.

Na Anne-Marijke liet onze voorzitter Dick weten dat wij hier toch wel van een heel bijzonder iemand afscheid nemen. Bijzondere mensen verdienen een bijzondere blijk van waardering en het bestuur heeft dan ook gemeend dat Erik het erelidmaatschap ruim heeft verdiend. Dick overhandigde onder lovende woorden het certificaat, waarmee het erelidmaatschap bevestigd wordt.

Ook Jessy (concertmeester tot afgelopen september) en collega-dirigent Marcus spraken nog een paar woorden, waarna Erik iedereen bedankte en liet blijken hoezeer hij het erelidmaatschap waardeerde; hij zette het zelfs in het rijtje waar ook zijn koninklijke onderscheiding in valt.

Mocht Erik hebben gedacht dat het hiermee was afgelopen, dan had hij zich vergist, want er vormde zich al gauw een lange rij van mensen die hem nog even persoonlijk wilden bedanken en het is te hopen dat het Italiaanse huis van Erik een grote kelder heeft, zodat hij daar alle mooie flessen wijn etc. kan opbergen.

Erik, namens iedereen: het ga je goed!!

n.b. later deze maand zullen wij een interview met Erik op deze website publiceren.


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek