Dirigent JO

Bram Soentjens

Bram Soentjes Dirigent JoBram Soentjens is sinds december 2022 interim dirigent van het Jeugdsymfonieorkest van de vereniging Symfonieorkest Bloembollenstreek.

Bram Soentjens werd geboren in Venlo. Bram zette zijn eerste muzikale stappen bij harmonie Sint Caecilia in Blerick en kreeg trompetles van Jacq Sanders aan de Venlose muziekschool. Tijdens zijn middelbare schoolperiode begon zijn interesse voor muziek en dirigeren te groeien. Bram zijn muzikale loopbaan begon in 2003 toen hij hafabra-directie en bijvak trompet ging studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Gedurende deze periode volgde hij masterclasses bij Hans Leenders en David King.

In zijn streven zich symfonisch te ontplooien ging Bram directie- en compositielessen volgen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Nadat Bram deze opleiding had afgerond is hij orkestdirectie bij Arjan Tien gaan studeren. Vanaf 2011 is hij privélessen gaan volgen bij Roberto Benzi in Parijs. Tijdens deze studie heeft hij deelgenomen aan masterclasses van professor Kenneth Kiesler, Colin Metters en Martin Sieghart.

Verder dirigeerde Bram het Fontys Kamerorkest en assisteerde bij diverse symfonieorkesten waaronder het KwaZulu Natal Philharmonic Orchestra in Durban. In dezelfde periode is Bram werkzaam geweest voor het Magogo Kamerorkest. Bram heeft eindexamen gedaan met het Philharmonisches Orchester Hagen (Duitsland) en is sinds juni 2012 afgestudeerd als Master of Music. Bram is als dirigent verbonden aan de muziekschool BplusC in Leiden, Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek, Sinfonietta Den Haag, Rapenburg Kamerorkest en Harmonie Nootdorp. Daarnaast geeft Bram trompetles en arrangeert hij muziek.


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail