Geslaagd benefietconcert voor de voedselbank door het Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek

Voedselbankconcert Jeugdsymfornieorkest Bloembollenstreek 05

Op zaterdag 21 december heeft het Jeugdorkest (JO) van het Symfonieorkest van de Bloembollenstreek de kerstvakantie ingeluid met een benefietconcert voor de Voedselbank in de Engelbewaarderskerk in Lisse.

Met behulp van het financiële steun van het Ondernemersfonds Lisse was het mogelijke om het concert zo laagdrempelig mogelijk te maken en gratis toegang te verschaffen. Na afloop van het concert werden de bezoekers gevraagd om een vrijwillige bijdrage voor de Voedselbank in Lisse.

Het orkest heeft de bezoekers getrakteerd op een mooi arsenaal van bekende kerstliederen waarbij het publiek van harte werd uitgenodigd mee te zingen. Hoewel het meezingen tijdens het openingsnummer “Nu zijt Wellekome” nog enigszins aarzelend verliep, had iedereen de smaak bij het laatste nummer “We wish you a merry Christmas” toch aardig te pakken.

De kerstliederen werden afgewisseld met een aantal bekende klassieke werken, zoals een deel uit de 1ste Symfonie van Beethoven, het stemmige Morning van Grieg en de prachtige Canon van Pachelbel. Vooral het stuk Jupiter van Holst oogste veel waardering van het publiek.
In de pauze schonken de vrijwilligers van de Parochie Heilige Willibrordus thee, koffie en limonade voor de bezoekers.

Het concert werd afgesloten met een staande ovatie. De collecte na afloop van het concert heeft het mooie bedrag van €460,50 opgebracht. Met dit concert kan het orkest terugkijken op een mooie afsluiting van het jaar.

Na een welverdiende vakantie zal het orkest in januari 2020 starten met de voorbereidingen voor deelname aan de Nationale Orkestspelen. In het kader van deze orkestspelen zal het orkest in april samen met jeugdorkesten uit het hele land meedoen aan academiedagen om zich uiteindelijk in juni te presenteren in de Doelen in Rotterdam. (zie ook www.jijspeelttochook.nl)

Muzikanten in de leeftijd tussen de 13 en 25 jaar die het leuk zouden vinden om het orkest te vergezellen in dit traject zijn van harte welkom om zich aan te sluiten. Nieuwe leden worden na een auditie toegelaten tot het orkest. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van de coördinatoren via jo@symfonieorkest-bloembollenstreek.nl

Het Jeugdorkest wenst iedereen heel fijne feestdagen en alle goeds voor 2020.

Fotografie: Fred Bakker

Bekijk hier de volledige fotoserieFacebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek