Het JO opent de feestweek Lisse

Feat Img Openingsconcert Harddraverij 2018 Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek

Het Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek (JO) o.l.v. Erik Waerts heeft het seizoen 2018 op 20 september j.l. geopend met het traditionele Openingsconcert.

Zoals elk jaar werd het publiek weer verwend met een paar fantastische gastoptredens. Dit jaar waren te gast, de ook van televisie (Maestro) bekende percussioniste Laura Trompetter en de band “The Magic Mumble Jumble”.
In aanwezigheid van de plaatselijke politici en het bestuur van de Harddraverijvereniging werd het concert traditioneel geopend door burgemeester Lies Spruit en de voorzitter van de vereniging Tom Rooijakkers met het overhandigen van de feestweekvlag.

De leden van het jeugdorkest wisten het publiek te vermaken met klassieke stukken zoals bijvoorbeeld de bekende ouverture van “Die Fledermaus” van Johan Strauss, maar ook met het prachtige Jiyu (Vrijheid), een stuk dat door een aantal leden zelf gecomponeerd is. Met veel humor en een fantastische techniek mocht Lisse genieten van de “typewriter” waar Laura Trompetter de sterren van de hemel “typte”. Ook bracht Laura nog een paar prachtige stukken ten gehore op de Marimba. Het altijd enthousiaste publiek werd, zoals ieder jaar, uitgenodigd door de dirigent mee te doen, ditmaal met het bekende “Conquest of Paradise” van Vangelis.
Na de pauze speelden de jonge orkestleden het theatrale “Celtic fiddle tune” zonder dirigent. Dit stuk, in deze uitvoering, was onderdeel van het programma waar zij tweede van Nederland mee zijn geworden tijdens de finale van het Nationaal Concours voor jeugdorkesten in de Doelen in Rotterdam.

Hierna was het de beurt aan “The Magic Mumble Jumble” waar ook onze eigen JO tuba speler Leroy in speelt. De band, ondersteunt door het orkest, gaf een optreden waar de energie van afspatte. Het publiek vond het fantastisch, de uitverkochte zaal stond enthousiast mee te klappen en te zwaaien. Als het aan het publiek had gelegen waren er nog veel meer toegiften geweest. Iedereen heeft overduidelijk genoten!
De feestweek van Lisse 2018 is met een knetterend muzikaal vuurwerk van start gegaan!

Meer foto’s? Kijk op de website van de Harddraverij!


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek