Highlights bestuursvergadering 14 maart 2019

2019 03 14 Highlights Bestuursvergadering Sob

Voor het eerst zijn we erin geslaagd een bestuursvergadering binnen twee uur af te ronden.
We merken, dat we wat routine krijgen met het afhandelen van lopende zaken en het wordt steeds duidelijker, dat we zo langzamerhand in wat rustiger vaarwater komen. We geven weer een kort verslag van de punten die we besproken hebben:

Overleg met harmonieorkest met het doel om blazers aan te trekken voor de jeugdorkesten

Zowel het JUSO als het JO hebben thans een gebrek aan blazers en we doen er alles aan om die gaten op te vullen. Er wordt overleg gevoerd met een harmonieorkest om te kijken of samenwerking mogelijk is. Op het komende Tulpenconcert zullen enkele blazers van het SOB meespelen met het JO.

Voorbereiding komende concerten

Er zijn twee concerten in aantocht: Het Tulpenconcert op 30 maart in Lisse en het concert van het SOB op 13 april in Voorhout. De voorbereiding is in volle gang en voor het Tulpenconcert is de kaartverkoop inmiddels van start gegaan.

Workshop JO

Voor het JO is een workshop georganiseerd om tot een verbetering van de kwaliteit te komen. De kosten hiervan worden voldaan uit het prijzengeld van het Nationaal Concours, waarbij het JO immers de tweede plek behaalde. (Het was een voorwaarde van de organisatie van het Nationaal Concours, dat de prijs op een voor het JO kwaliteit verhogende manier zou worden besteed, het was nadrukkelijk niet toegestaan om de prijs bijvoorbeeld toe te voegen aan de algemene middelen van de vereniging)

Studieweekend JO

Het studieweekend is een groot succes geweest met als afsluiting een openbare repetitie, zodat de ouders wat beter kennis konden maken met de werkwijze van Thomas Geerts.

Plannen nieuwe activiteiten

Zoals eerder gemeld wordt er nagedacht over een wat groter project in het kader van 75 jaar vrede in 2020. Diverse voorstellen hebben de revue gepasseerd, maar we zijn er nog niet helemaal uit.

We hebben wel het plan opgevat om op 29 juni a.s. een kamermuziekmiddag te organiseren met na afloop een barbecue. De bedoeling is dat leden voor leden spelen, waarbij wij ook graag zouden zien dat er groepjes worden gevormd bestaande uit leden van de verschillende orkesten. Dit plan staat nog in de kinderschoenen, we hebben wel een locatie in gedachten, maar dat is nog niet bevestigd.
We denken aan een begintijd van 15.30 uur en aanvang barbecue 17.00 uur. Suggesties vanuit de leden zijn meer dan welkom.

Samenstelling bestuur

De functiebeschrijving van de secretaris interne zaken staat inmiddels op de website. Spijtig is, dat de PR-coördinator heeft aangegeven om op de eerstvolgende ALV zijn functie te beëindigen. Oorzaak ligt in het feit dat Nikki (zijn dochter) de drukke studiewerkzaamheden in Utrecht niet langer kan combineren met het JO lidmaatschap. Aangezien wij graag een bestuur zien met directe “wortels” in de vereniging, ligt hier een mooie kans voor een enthousiast verenigingslid/ ouder van verenigingslid. Voor deze komende vacature zal binnenkort een functieomschrijving op het web geplaatst worden.


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek