Highlights bestuursvergadering 19 mei 2020

Tulpen Symfonieorkest Bloembollenstreek

Hoewel we door de corona crisis als vereniging veel minder kunnen doen dan we zo heel graag zouden willen, zit jullie bestuur niet stil. Op 19 mei hebben als bestuur en coördinatoren opnieuw via Skype vergaderd.
Deze vergadering was een mix van wat goed en minder goed nieuws.

Eerst maar even de positieve punten

Het goede nieuws is dat het JO en JUSO weer kunnen repeteren. Op grond van de landelijke richtlijnen van het RIVM zijn door de coördinatoren in overleg met Floralis protocollen opgesteld. Wij zijn erg blij dat de repetities in juni al weer zijn begonnen. Voor de blazers zijn er inmiddels aangepaste richtlijnen zodat die gelukkig ook weer mee kunnen doen.

JUSO en JO zaten te popelen om weer te beginnen. Met name het JO heeft in de achterliggende maanden zeker niet stil gezeten, middels “zoom” (wie van onze leden was al zo bekend met dit hulpmiddel voor de crisis?) werd er regelmatig gerepeteerd, waarbij zeker dank is verschuldigd aan Dick Hesselink voor het verzorgen van geschikte composities en arrangementen. Ook van het JUSO kregen we een leuke zoomopname. Fijn dat onze dirigenten daar zo veel aandacht aan hebben besteed. Toch gaat er niets boven het met zijn allen gezellig bij elkaar komen en gezamenlijk met onze hobby bezig zijn.

Er wordt nog bekeken of het misschien mogelijk is tijdens de vakantie door te repeteren. Uiteraard moet daar dan wel voldoende belangstelling voor zijn.

Voor het SOB ligt het allemaal iets anders, gezien de grootte van het orkest en het aantal leden dat in de risicogroep valt.

Uit virtueel overleg is gebleken dat men pas in september wil beginnen en dan waarschijnlijk in kleinere groepjes, die kamermuziek gaan spelen.

En dan zoals gezegd, helaas ook wat minder goed nieuws

Zoals misschien door iedereen al een klein beetje verwacht zien wij op dit moment helaas geen kans om het zomerconcert bij Villa Flora doorgang te laten vinden.

Zoals het er nu naar uitziet zal het waarschijnlijk niet mogelijk zijn om in september de Algemene Ledervergadering in zijn normale vorm doorgang te laten vinden. Op grond van de “tijdelijke noodwet COVID-19” mag de vergadering maximaal zes maanden worden uitgesteld. Het bestuur beraadt zich op alternatieven, maar stelt op dit moment de geplande vergadering even uit. Jullie horen zo snel mogelijk van ons hoe en wanneer wij jullie weer via een (alternatieve) ALV zullen informeren. In de tussentijd hopen wij via de berichten zoals deze highlights de communicatie kanalen open te houden en mochten er vragen zijn dan nodigen we eenieder graag uit om ons deze toe te laten komen, liefst via de mail, zodat wij zeker weten dat er geen vragen “tussen wal en schip” verdwijnen.

Is de vereniging nog gezond?

Voor al diegenen, die zich na de onheilspellende berichten in de media afvragen of onze vereniging nog financieel gezond is het volgende:

Natuurlijk hebben we inkomsten uit concerten misgelopen, maar de vereniging heeft voldoende buffer om het een tijdje uit te zingen. We prijzen ons gelukkig, dat we de dirigenten tijdens de stillegging hebben kunnen doorbetalen en dat de leden bereid zijn gevonden de contributie over het 2e kwartaal te laten incasseren.

Het Bestuur


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek