Highlights bestuursvergadering 24 april 2019

2019 04 24 Highlights Bestuursvergadering Symfonieorkest Bloembollenstreek

Dit keer waren we blij dat we Mirjam Koomen mochten verwelkomen tijdens onze vergadering. Mirjam is mogelijk geïnteresseerd om onze nieuwe secretaris intern te worden en zoals inmiddels bekend mag worden verondersteld is een ieder die een bestuursfunctie overweegt meer dan welkom om een vergadering bij te wonen, zodat hij/zij een beter idee krijgt wat het werk inhoudt en om even de sfeer te proeven.

Evaluatie Tulpenconcert/ Voorbereiding kamermuziekmiddag

Na een korte doorloop van de normale acties (reserveren ruimte voor concerten, studieweekenden etc.) werd kort het tulpen concert geëvalueerd. Het concert werd door het bestuur en de coördinatoren als zeer positief beoordeeld. Zowel de ruimte als ook met name de sfeer tussen de orkesten onderling was geweldig. Uit nood geboren moesten er een aantal SOB leden, meespelen met het JO, wegens een groot tekort bij het JO aan blazers en een aantal JO leden speelden op hun beurt mee met het JUSO. Dit bleek een gouden greep. Er was duidelijk onderling waardering voor elkaar, opeens zijn mensen met een label SOB, JO of JUSO, gewoon aardige mede orkestleden, met wie je plezier maakt en een mooie uitvoering aflevert. Dit is precies zoals we het zo graag zien, één vereniging van allemaal mensen die samen met hun hobby bezig zijn. Om dit verder te stimuleren wordt er druk gewerkt aan een kamermuziekmiddag, waarbij kleine groepjes van leden, maar ook ouders van leden een stukje instuderen en ten gehore brengen. Liefst weer groepjes die leden van de verschillende orkesten combineren. Uiteraard willen we dit graag combineren met nog wat gezellige activiteiten, maar over het hoe en wat krijgen jullie nog een uitgebreid schrijven.
Zet wel alvast de datum in je agenda: 29 Juni, locatie: Teylinger College, Noordwijkerhout

Evaluatie voorjaarsconcert SOB

Twee weken na het Tulpenconcert heeft ons SOB, het allemaal nog eens “dunnetjes” over gedaan. In de Bartholomeuskerk, een bijzonder mooie ruimte met een geweldige akoestiek werd een prachtig concert gegeven. Samen met de fantastisch violiste Lisanne Soeterbroek werd o.a. het 3de viool concert van Saint Saëns ten gehore gebracht. Het leverde een staande ovatie op! Het bestuur was erg blij met het resultaat en de locatie, de Bartholomeuskerk werd ondanks het ontbreken van koffie in de pauze en het feit dat het misschien wat frisjes was, zeker als voor herhaling vatbaar gezien.

Andere activiteiten in voorbereiding en/of uitvoering

Bij het JO is onze nieuwe dirigent, Dick Hesselink, inmiddels stevig van start gegaan. Een van de uitdagingen waar hij zich voor geplaatst ziet is het harddraverij concert. Erik had hiervoor inmiddels een heel goede naam opgebouwd, grote schoenen om in te gaan staan. Dick is druk in overleg met de harddraverij vereniging die heel graag doorgaat met het JO als openings act van de feestweek. Onnodig te zeggen dat wij er alle vertrouwen in hebben dat dit helemaal goed gaat komen!

De coordinatoren van het JO (Anne-Marijke en Thysia) zijn druk bezig met een ledenwerfactie. Zoals bekend hebben er een aantal leden afscheid genomen van het JO (nadeel van een jeugdorkest) en uiteraard zal dit weer aangevuld moeten worden. Gelukkig blijken onze coördinatoren niet voor één gat te vangen en worden er allerlei initiatieven ontplooid. Wij wensen ze uiteraard veel succes en mocht jij nog een idee hebben om met name nieuwe blazers aan te trekken, aarzel niet om één van ons aan te schieten (liefst Anne-Marijke of Thysia, maar elk ander bestuurslid is ook prima). Zonde als een goed idee niet uitgewerkt wordt, omdat het nooit naar voren is gebracht.

Ook bij het JUSO worden allerlei activiteiten ontwikkeld om nieuwe leden aan te trekken, en niet zonder succes , er hebben zich inmiddels een paar nieuwe (potentiële) leden gemeld, waaronder een zeer enthousiaste slagwerker. Welkom allemaal en dank aan Monique en Jolanda voor het vele werk wat er verzet wordt!

Uit deze highlights blijkt maar weer dat onze mooie vereniging springlevend is. Er is altijd genoeg te doen en mocht je willen helpen, goede ideeën hebben of misschien zelf een rol in het bestuur overwegen (zoals eerder gemeld komt per eerst volgende ALV de post van ondergetekende als PR Coördinator beschikbaar), aarzel niet en schiet ons eens aan!


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek