Highlights bestuursvergadering 5 september 2019

2018 11 01 Highlights Bestuursvergadering

Op 5 september 2019 zat, ook voor jullie bestuur, de vakantie er weer op. Dat wil niet zeggen dat het bestuurswerk twee maanden heeft stilgelegen, integendeel, maar dit was weer de eerste van de reeks regelmatige bestuursvergaderingen. De aanwezigheid van Miriam voelt inmiddels vertrouwd en uiteraard hopen we dat zij met steun van de Algemene Leden Vergadering permanent aan ons team wordt toegevoegd. Helaas hebben we nog geen “bijzitter” om volgende maand mijn taak als PR Coördinator over te nemen. Spreken de highlights je in vorm en inhoud aan dan zou het goed kunnen dat je heel erg geschikt bent voor deze functie. Denk er eens over, ondergetekende stopt ermee om dat zijn dochter gestopt is bij het JO (studeert in Utrecht), niet omdat hij niet erg van het werk geniet, integendeel.

Evaluatie diverse evenementen

Het zomerconcert van het JUSO, samen met het JO, was naar ieders mening een groot succes. Het aanwezige bestuur had genoten van de manier waarop onze jongste leden binnen gekomen waren in de mooie zaal van villa Flora en daar een geweldig concert had gegeven. Ook het optreden van het JO met hun “spiksplinternieuwe” dirigent mocht er wezen. Namens het bestuur weer de dank aan iedereen die deze geweldige happening heeft mogelijk gemaakt. Wij hebben voor volgend jaar de mooie locatie alweer geboekt!

Ook de kamermuziekmiddag bleek een groot succes. Hier zijn we als bestuur extra blij mee omdat wij het als een van de mogelijkheden zien om de leden van de verschillende orkesten meer naar elkaar toe te laten groeien en op deze manier meer “verband“ te brengen in de vereniging als groter geheel. Nogmaals dank, ook aan ons erelid Ger, voor de “bemiddeling” bij het vinden van een geschikte locatie. Wij willen als bestuur graag met dit concept doorgaan, heb je nog vragen, ideeën en/of opmerkingen…. Aarzel niet.

Planning van evenementen

Er wordt druk gewerkt aan het feestweek concert. Ook Dick blijkt een rolodex met allerlei nuttige contacten te hebben. Dit levert een (naar het zich laat aanzien) spannend concert met het trio Kapok. Om de toch wel wat krappe bezetting het hoofd te bieden hebben allerlei ex leden van het JO, maar ook leden van het SOB spontaan aangeboden mee te spelen. Al onze leden (oud, nieuw, jong en iets ouder) zijn heel erg enthousiast, wij zijn heel benieuwd.
NB. Concert heeft bij publicatie van deze highlights inmiddels plaatsgevond en was bijzonder geslaagd! Een verslag van het concert (inclusief foto’s) wordt op korte termijn gepubliceerd op deze website.

ALV

Zoals reeds eerder vermeld staat de jaarlijkse ALV gepland voor begin oktober. De uiteindelijke datum is 14 oktober geworden, dus niet de reeds eerder gecommuniceerde 7 oktober. Excuses voor de eventuele verwarring die dit heeft opgeleverd. Uiteraard is het bestuur druk bezig met de diverse stukken en jullie kunnen deze documenten op korte termijn met de uitnodiging tegemoet zien. Uiteraard hopen wij weer op een grote opkomst, zeker gezien het feit dat er een voorstel ligt om de contributie met 25 Euro te verhogen (reeds eerder gemeld in de vorige highlights). Uiteindelijk is de vereniging van ons allemaal.

Beleidsplan

Het bestuur is reeds enige tijd bezig een beleidsplan te ontwikkelen. In ons geval mikken we op een plan wat de komende drie à vier jaar ongeveer dekt. Wij hebben reeds een aantal gesprekken met groepjes (ouders van) leden gehad, maar uiteraard slaan we ook de dirigenten niet over. Mocht je nog niet aan de beurt geweest zijn, dan zal dit ongetwijfeld nog gebeuren (ben je desondanks toch bang dat je tussen wal en schip gevallen bent, aarzel niet ……)

Tot slot

Dit zullen mijn laatste “highlights” zijn, ik hoop dat jullie ze met net zo veel plezier gelezen hebben als dat ik ze geschreven heb. Ik hoop uiteraard dat iemand deze goede gewoon gaat voortzetten, wie weet ben jij dat wel!


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek