Highlights bestuursvergadering 9 april 2020

2019 03 14 Vacature Secretaris Intern

Zoals er deze dagen zo veel primeurs zijn, kan jullie bestuur trots zijn op zijn eigen primeur: voor het eerst in het bestaan van de vereniging heeft het bestuur gedwongen door het Corona virus op 9 april 2020 via Skype vergaderd! Ontstane misverstanden, onhandigheden en kolderieke situaties laten wij graag aan jullie verbeelding over.

Uiteraard word je van de agenda niet vrolijk, die stond met name in het teken van de afgelastingen, toch hebben wij gelukkig ook nog positief nieuws, maar daar over later meer.

Eerst dan maar de verschillende afgelastingen

Inmiddels waren het Tulpenconcert en het voorjaarsconcert van het SOB al geannuleerd.

Ook onze kamermuziekmiddag (weet je nog hoe leuk het was vorig jaar?), op 16 mei 2020 gaat niet door. Heel jammer uiteraard, maar we willen dit mooie evenement zeker niet kwijt en hebben dan ook besloten om hem nu al in de agenda te zetten voor 29 mei 2021.

De Nationale Orkestspelen, waaraan het JO deel zou nemen, zijn een jaar verschoven. Bekeken zal nog worden in hoeverre deelname in 2021 mogelijk is gezien het lage aantal leden van het JO. De andere kant van deze medaille is natuurlijk dat we nu een extra jaar hebben om het JO weer kwalitatief en kwantitatief te laten groeien.

Het Archeon Spektakel waaraan het JUSO haar steentje bijdraagt is verplaatst naar 13 juni 2021, natuurlijk een teleurstelling voor onze jongste leden, maar wij hopen op betere tijden volgend jaar met extra veel publiek!

In beraad

Over het zomerconcert in Villa Flora op 26 juni 2020 bestaat nog onduidelijkheid, we komen hier op terug, zodra er meer gegevens over nieuw te volgen richtlijnen bekend zijn.

Na de zomer opent het JO in september altijd traditioneel de Harddraverij feesten in Lisse. Over deze opening wordt op dit moment druk overleg gevoerd. Je zult begrijpen dat een mooi optreden een behoorlijke uitdaging wordt als de repetities pas weer in september van start zouden kunnen gaan.

Goed nieuws

Is het dan alles kommer en kwel? Zeker niet!

Na het annuleren van het Tulpen- en het voorjaarsconcert zijn de donateurs opnieuw benaderd. Zij waren net een week daarvoor uitgenodigd om de twee concerten bij te wonen. Wij zijn heel erg blij te kunnen melden dat wij geen vergeefs beroep op onze vrienden hebben gedaan en dat er op deze tweede oproep bijzonder gul gereageerd is. Hulde!!

Onder de kop creatief omgaan met de mogelijkheden die er zijn kunnen wij met trots melden dat het JUSO met heel veel inspanning van Marcus Vliegen een gezamenlijk virtueel optreden heeft geregeld. Marcus heeft de verschillende partijen van Katy Perry’s Firework apart ingespeeld, zodat de kinderen hun eigen partij (via een oortje) konden meespelen. Alle filmpjes samen werden door zijn echtgenote Caren bewerkt tot één prachtig geheel. Mochten jullie dit nog niet hebben gezien, dan kunnen jullie het hier vinden op onze site, of op YouTube of Facebook) bekijken. Een aanrader. Dank aan alle leden en uiteraard aan Marcus en Caren!

Nog meer positief nieuws: de concertmeester van het SOB heeft bij verzorgingstehuis Jeroen in Noordwijk buiten een optreden voor de bewoners verzorgd. Meer dan welkom in deze tijd, waarin bewoners van dit soort huizen dreigen te vereenzamen.

Last maar zeker niet least kunnen wij nog melden dat de leden van het JO gezamenlijk een stuk aan het componeren zijn, wij zijn heel benieuwd en laten ons zodra dit weer mogelijk is graag verrassen.
Een eerste indruk staat al op onze site.
De leden van de verschillende orkesten houden onderling via de groepsapp regelmatig contact.

Tot slot hopen wij, dat deze Corona crisis snel voorbij is en dat wij weer snel groen licht krijgen om gezamenlijk te kunnen repeteren in welke vorm dan ook, aan motivatie zal het zeker niet ontbreken! Wij wensen al onze leden veel sterkte tijdens deze ongewone tijden. Pas vooral goed op jezelf en je naasten.


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek