Highlights bestuursvergadering 9 januari 2020

2018 09 25 Highlights Bestuursvergadering

Inmiddels is de eerste maand van 2020 alweer verstreken, maar jullie bestuur zat op 9 januari al bij elkaar, want er is meer dan genoeg te doen.

We zijn er nog niet in geslaagd een nieuwe PR-coördinator te vinden als gevolg waarvan deze highlights ook iets langer op zich hebben laten wachten. De huidige bestuursleden moeten het ‘erbij’ doen, geen ideale situatie. Als je denkt, dat je onze vereniging in dit opzicht kunt helpen, schuif dan eens aan bij een bestuursvergadering, om de sfeer en werkzaamheden te “proeven”, je bent van harte welkom. Uiteraard kunnen we je ook in contact brengen met de afgetreden PR-coördinator, hij zal graag de werkzaamheden wat toelichten.

Evaluatie en planning van diverse evenementen

De Pepernoteninstuif was weer een groot succes. De kinderen hebben weer volop genoten en wij zijn iedereen die zich met de organisatie bezig gehouden heeft veel dank verschuldigd. Er waren weer veel insluipers, waardoor we weer veel kinderen hebben kunnen laten ervaren hoe leuk samenspel kan zijn en wellicht kunnen we in de toekomst weer wat nieuwe leden verwelkomen. Aarzel ook niet de enthousiaste verhalen te delen, het blijkt toch altijd weer dat ons gezamenlijk netwerk een grote bron van potentiële leden is.

Op 21 december gaf het JO in de Engelbewaarderskerk te Lisse een sfeervol Kerstconcert, waarbij tegen het eind van het concert vrijwel alle bezoekers meezongen. Omdat het JO nog steeds dringend op zoek is naar blazers en “lage” strijkers, werd er hulp geboden door leden van het SOB. Ook hier geldt uiteraard bovenstaande oproep voor wat betreft het gebruik maken van ons eigen netwerk.
Het concert was gratis toegankelijk, na afloop werd ruim € 450 opgehaald. De Voedselbank Lisse was erg blij met deze donatie. Alle leden en uiteraard Dick, van harte bedankt namens de voedselbank!

Het Tulpenconcert zal dit voorjaar plaats vinden in de St. Victorkerk te Noordwijkerhout, voor het voorjaarsconcert van het SOB hebben we ruimte gevonden in de Pauluskerk te Lisse. Daar zal o.a. het Eerste pianoconcert van Brahms worden uitgevoerd.

Op 4 mei zal een kleine delegatie van het SOB haar medewerking verlenen aan de (jubileum) editie van de dodenherdenking. I.v.m. zeer beperkte ruimte zullen zo’n acht à tien leden hieraan meedoen. Op 14 juni zal het SOB samen met de Harmonie van Hoofddorp als basisorkest fungeren in de Flashmob in Hoofddorp met de Boléro van Ravel. Deelname ter plekke staat open voor alle musici.

Externe contacten

De secretaris interne zaken en de penningmeester hebben in januari de nieuwjaarsborrel van Bescal (beheerder van Floralis) bijgewoond. Het was prettig kennis te maken met de mensen met wie we per telefoon en e-mail al zoveel te maken hebben.

Jullie bestuur blijft graag op de hoogte van de prijs/kwaliteit verhouding van de diverse repetitie/concertruimtes in de omgeving. In dit kader is er vorig jaar bijvoorbeeld naar de faciliteiten van de “oude school” in Lisse gekeken. Dit jaar hebben de voorzitter en de penningmeester een bezoek gebracht aan HOZO in Hillegom, zoals in het najaar 2019 reeds afgesproken op de Beursvloer te Lisse. Op deze Beursvloer werden “diensten geruild”. Ondernemers c.q. instellingen bieden faciliteiten e.a. aan, in ruil daarvoor leveren de ‘afnemers’ een tegenprestatie, zoals in ons geval b.v. een concert. Er lijkt in het HOZO een zeer geschikte ruimte te zijn, maar er is een probleem met het ontbreken van stoelen zonder armleuning en er is ook geen mogelijkheid om ze ter plekke op te slaan. Mochten er onder de leden nog mensen zijn die hiervoor een oplossing hebben, dan horen we dit graag. Het bestuur heeft met name gekeken of de ruimte incidenteel als mogelijkheid voor een extra repetitie of een concert zou kunnen worden gebruikt. Dit lijkt vooralsnog helaas niet tot de mogelijkheden te behoren.

Orkest

Het JUSO heeft inmiddels het studieweekend achter de rug. Het was weer een fantastisch feest, waarbij ook heel hard is gewerkt! Dank aan de ouders die dit weer mogelijk hebben gemaakt. Het JO gaat er op 7 februari aan beginnen. De verslagen zullen binnenkort op deze site verschijnen, zodat je zelf een heel klein beetje kunt ervaren hoe geweldig deze happening ieder jaar weer is.


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek