Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek wint tweede prijs bij nationaal concours

Feat Img Jo Finale Doelen Rotterdam 26 Mei 2018

Het Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek (JO) o.l.v. Erik Waerts heeft op zaterdag 26 Mei bij de finale van het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten (NCvJO) de tweede prijs in categorie 2 gewonnen.

Deze laatste dag van het tweejaarlijkse concours vond plaats in De Doelen in Rotterdam. In totaal hadden zes van de jeugdsymfonieorkesten uit heel Nederland zich weten te kwalificeren voor de finale. Na maandenlang hard gerepeteerd te hebben voerde het JO werken van onder andere J. Strauss, R. Hölscher en ons eigen componistenteam uit.

Het orkest wist in het bijzonder indruk te maken op de jury met de bezieling waarmee zij zo veel verschillende muziekstijlen speelden. Het JO vond het een enorme eer om tijdens de finale in een dergelijke zaal te mogen spelen en heeft dit met veel plezier gedaan.

Wilt u dit finaleorkest beluisteren? Dat kan op zaterdag 30 juni in Villa Flora (Hoofdstraat 55) in Hillegom tijdens een gezamenlijk concert met het Juniorensymfonieorkest Bloembollenstreek (JUSO). Kijk voor meer informatie op de website: JuSo en JO geven zomerconcert.

2018 05 26 Symfonieorkest Bloembollenstreek Jeugdorkest Nationaal Concours De Doelen Rotterdam

Jeugdorkest tijdens de finale van het Nationaal Concours in De Doelen Rotterdam


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek