JO

Welkom op de pagina van het Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek (JO), het orkest binnen de vereniging voor jonge muzikanten vanaf 12 tot ongeveer 25 jaar. Onder leiding van interim dirigent Bram Soentjens repeteert het JO iedere vrijdagavond.

Het orkest telt op dit moment 11 leden die bijna allemaal een symfonisch instrument bespelen. Het repertoire is breed: van klassiek tot eigentijds, van barok tot pop en van film- tot musicalmuziek.
Leden van de vereniging en muzikanten daarbuiten doen auditie om tot het orkest te worden toegelaten. Ook binnen het orkest kunnen leden auditie doen om door te kunnen stromen naar een hoger niveau. Op deze manier blijft iedereen uitdaging vinden in het samen muziek maken.

Eens per jaar in januari/februari organiseert het JO een studieweekend. Muziek maken staat centraal, maar het maken van vrienden en plezier hebben met elkaar is minstens zo belangrijk. In jubileumjaren gaat het orkest op reis naar het buitenland. Zo heeft het JO al een bezoek gebracht aan Praag, Leipzig en Halle. Niet alleen is er gelegenheid om de omgeving te bekijken en bezienswaardigheden te bezoeken, maar ook worden er natuurlijk concerten gegeven, soms samen met plaatselijke jeugdorkesten. Na deze reis vormen de leden altijd een nog hechtere groep en delen ze de fantastische ervaring van het samen musiceren in een hele andere omgeving.

Ieder jaar geeft het JO drie grote concerten: het verenigingsconcert met het Juniorensymfonieorkest Bloembollenstreek (JUSO) en het Symfonie Orkest Bloembollenstreek (SOB), het zomerconcert met het JUSO en het openingsconcert van de Harddraverij feestweek in Lisse, wat het JO al jaren mag verzorgen samen met een bekende solist uit de Nederlandse muziekwereld. Zo heeft het orkest al opgetreden met musici als Jan Vayne, Miranda van Kralingen, Bastiaan Ragas, Petra Berger, Carel Kraayenhof, Cor Bakker, Laurens van Rooyen, Tania Kross, Maan, Laura Trompetter en The Magic Mumble Jungle. Naast deze jaarlijkse concerten geeft het JO ook incidentele concerten. In de afgelopen jaren heeft het orkest bijvoorbeeld een koffieconcert in het Rijnlands Lyceum in Sassenheim en een kerstconcert met het Kleijnkoor uit Noordwijk gegeven. Heel recent is het benefiet/kerstconcert op 21 december 2019 in de Engelbewaarderskerk ten behoeve van de voedselbank. Om de twee jaar neemt het JO deel aan het Nationaal Concours voor Jeugdorkesten (NCvJO), waarbij het orkest in 2008, 2015 en 2018 de finale behaalde. De laatste twee keer won het JO de 2e prijs in categorie 2 van het concours. In 2020 zal het orkest meedoen met de opvolger van het NCvJO: de Nationale Orkestspelen.

Kortom: muziek en gezelligheid is wat het JO bindt. Bespeel jij een symfonisch instrument en wil je graag in een symfonieorkest spelen? Dan ben je van harte welkom om een keer te komen kijken en luisteren tijdens een repetitie en om lid te worden! Wil je eerst een keertje meespelen om te ervaren of het orkest bij je past dan kan dat uiteraard ook.

Opgericht: 1982
Dirigent: Bram Soentjens
Coördinatoren: Anita Crowe

Repetitie: Iedere vrijdagavond van 18:30 – 20:00 u in Floralis – Huis van Cultuur. Floralisplein 69, 2161HX te Lisse (Kaart / Route)

Aantal leden: 11, in de leeftijd vanaf 12 jaar, afkomstig uit Lisse, Lisserbroek, Sassenheim, Voorhout, Katwijk, Noordwijk, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Rijnsburg, Leiden.

Huidige bezetting: 3 eerste violen, 3 tweede violen, 3 derde violen, 1 fluit, 1 klarinet.

Gezocht: celli, altviool, contrabas, hobo, klarinet, fagot, hoorn, trompet, fluit en slagwerk

Lid worden: Er is dringend behoefte aan nieuwe leden. Alle instrumenten zijn welkom, dus meld je aan!
Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar de coördinator van het JO.
Informatie over inschrijving als orkestlid en contributie vindt u op ‘Lid worden’

Kom gratis proefspelen!

Na de zomervakantie heeft ons jeugdorkest een vliegende start gemaakt. Er wordt weer vol enthousiasme gerepeteerd. De eerste concerten staan alweer op de agenda en we zitten vol plannen voor komend seizoen. Ben (of ken) je iemand die benieuwd is hoe het is om met ze mee te spelen, kom dan gerust een keer langs.
Gratis Proefspelen Jeugd Symfonie Orkest Bloembollenstreek


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail