JO

Welkom op de pagina van het Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek (JO), het orkest binnen de vereniging voor jonge muzikanten vanaf 12 tot ongeveer 25 jaar. Onder leiding van dirigent Dick Hesselink repeteert het JO iedere vrijdagmiddag van 18.00 tot 19.45 uur.

Het orkest telt op dit moment 23 leden die bijna allemaal een symfonisch instrument bespelen. Het repertoire is breed: van klassiek tot eigentijds, van barok tot pop en van film- tot musicalmuziek.
Leden van de vereniging en muzikanten daarbuiten doen auditie om tot het orkest te worden toegelaten. Ook binnen het orkest kunnen leden auditie doen om door te kunnen stromen naar een hoger niveau. Op deze manier blijft iedereen uitdaging vinden in het samen muziek maken.

Eens per jaar in januari/februari organiseert het JO een studieweekend. Muziek maken staat centraal, maar het maken van vrienden en plezier hebben met elkaar is minstens zo belangrijk. In jubileumjaren gaat het orkest op reis naar het buitenland. Zo heeft het JO al een bezoek gebracht aan Praag, Leipzig en Halle. Niet alleen is er gelegenheid om de omgeving te bekijken en bezienswaardigheden te bezoeken, maar ook worden er natuurlijk concerten gegeven, soms samen met plaatselijke jeugdorkesten. Na deze reis vormen de leden altijd een nog hechtere groep en delen ze de fantastische ervaring van het samen musiceren in een hele andere omgeving.

Ieder jaar geeft het JO drie grote concerten: het verenigingsconcert met het Juniorensymfonieorkest Bloembollenstreek (JUSO) en het Symfonie Orkest Bloembollenstreek (SOB), het Slotconcert met het JUSO en het openingsconcert van de Harddraverij feestweek in Lisse, wat het JO al jaren mag verzorgen samen met een bekende solist uit de Nederlandse muziekwereld. Zo heeft het orkest al opgetreden met musici als Jan Vayne, Miranda van Kralingen, Bastiaan Ragas, Petra Berger, Carel Kraayenhof, Cor Bakker, Laurens van Rooyen, Tania Kross, Maan, Laura Trompetter en The Magic Mumble Jungle. Naast deze jaarlijkse concerten geeft het JO ook incidentele concerten. In de afgelopen jaren heeft het orkest bijvoorbeeld een koffieconcert in het Rijnlands Lyceum in Sassenheim en een kerstconcert met het Kleijnkoor uit Noordwijk gegeven. Om de twee jaar neemt het JO deel aan het Nationaal Concours voor Jeugdorkesten (NCvJO), waarbij het orkest in 2008 en 2015 de finale behaalde. Daarbij won het JO in 2015 de 2e prijs in categorie 2 van het concours.

Kortom: muziek en gezelligheid is wat het JO bindt. Bespeel jij een symfonisch instrument en wil je graag in een symfonieorkest spelen? Dan ben je van harte welkom om een keer te komen kijken en luisteren tijdens een repetitie en om lid te worden! Wil je eerst een keertje meespelen om te ervaren of het orkest bij je past dan kan dat uiteraard ook.

Opgericht: 1982
Dirigent: Dick Hesselink
Coördinatoren: Thysia Ligthart & Anne-Marijke de Jeu

Repetitie: Iedere vrijdagavond van 18:00 – 19:45 u in Floralis – Huis van Cultuur. Floralisplein 69, 2161HX te Lisse (Kaart / Route)

Aantal leden: 23, in de leeftijd vanaf 12 jaar, afkomstig uit Lisse, Lisserbroek, Sassenheim, Voorhout, Katwijk, Noordwijk, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Rijnsburg, Leiden.
Huidige bezetting: 5 eerste violen, 7 tweede violen, 8 derde violen, 1 cello, 1 klarinet, 1 trompet.

Gezocht: celli, altviool, contrabas, hobo, klarinet, fagot, hoorn, trompet, fluit en slagwerk
Lid worden: Nieuwe leden worden na audititie toegelaten.
Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar de coördinator van het JO.
Informatie over inschrijving als orkestlid en contributie vindt u op ‘Lid worden’

Instrumentverzekering: Het SOB en het JO zijn aangesloten bij de FASO, Federatie van Amateur Symfonie Orkesten. Deze federatie is weer aangesloten bij UNISONO. Zolang je dus lid bent van SOB of JO (helaas, het geldt niet voor de JUSO-leden) kun je via hen een verzekering laten afsluiten voor je instrument.
Informatie en aanmeldingsformulieren voor deze verzekering zijn verkrijgbaar bij de penningmeester van het Symfonieorkest Bloembollenstreek.


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail