Jeugdsymfonieorkest naar de Doelen in Rotterdam


Het is een grote eer voor de Bollenstreek dat het Jeugd symfonieorkest Bloembollenstreek en hun dirigent Erik Waerts op zaterdag 26 mei voor de tweede keer in de finale van het Nationaal Concours voor Jeugdorkesten in de Doelen zullen staan. Na het behalen van de halve finale in het Akoesticum te Ede op 10 maart heeft de jury het volgende over het orkest geschreven:

“Een mooie uitvoering met goed en boeiend repertoire waarin niet alleen gebaande paden worden betreden. Lof voor de keuze van andere muziekstijlen. Heel goed dat jonge mensen ook meer abstracte muziek spelen en zeker als zij dat met de getoonde bezieling doen. De jury is als geheel ingenomen met dit mooie jeugdorkest. Een compliment daarvoor aan alle muzikanten en hun enthousiaste, vasthoudende dirigent!”

Onze finalisten gingen voor de Finale ook aan de slag met het componeren van hun eigen compositie. Stichting Musical postcards begeleidde onze vier orkestleden bij het maken van hun eigen finalewerk. Als jij benieuwd bent naar het resultaat, ben jij van harte welkom op 26 mei in de Doelen in Rotterdam. Kom het jeugdorkest steunen.

Kaartverkoop en de tijden van de uitvoeringen zijn te vinden op www.jijspeelttochook.nl

Graag tot ziens in de Doelen!


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek