JO speelt op Harddraverij in Lisse

19 09 2019 Harddraverij Lisse Openingsconcert Jo 04 Symfonieorkest Bloembollenstreek

Donderdag 19 september 2019 heeft het Jeugdorkest traditiegetrouw de Harddraverij Feestweek van Lisse mogen openen met een spetterend optreden in het Feestpaviljoen.

Zij traden op met trio KAPOK, bestaande uit hoornist Morris Kliphuis, gitarist Timon Koomen en drummer Remco Menting en met zanger Tom de Jong.

Het openingsnummer met KAPOK dwong het publiek al direct naar het puntje van de stoel. Vanuit alle hoeken van de zaal kwamen geïmproviseerde klanken voortgebracht door het orkest het publiek tegemoet. Op het podium bracht KAPOK deze klanken samen tot het prachtige nummer Igreja.

Na het openingswoordje van de voorzitter van de Harddraverijvereniging en de burgemeester werd het concert voortgezet. Moeiteloos wisselden de verschillende muziekstijlen elkaar af: zo volgde na een grote klassieker (1ste symfonie van Beethoven), nog diverse nummers met KAPOK die geïnspireerd waren op Afrikaanse muziek, funk, jazz, en Italiaanse dansen. Het enthousiasme waarmee de muziek werd gespeeld en de geweldige interactie tussen KAPOK en het orkest, werkte enorm aanstekelijk op het publiek.

Na de pauze trakteerde het orkest ons nog op een aantal mooie klassiekers, zoals het romantische “Morning” uit de Peer Gynt suite van Edward Grieg en Pachebell’s Canon.
Zanger Tom de Jong bracht ons weer terug naar Hollandse bodem met een aantal grote hits van Ramses Shaffy. Voor de begeleiding door het orkest had onze dirigent Dick Hesselink een aantal prachtige symfonische arrangementen geschreven. Het enthousiasme waarmee deze stukken door Tom en het orkest aan het publiek werden gepresenteerd had al snel tot gevolg dat er uit volle borst werd meegezongen.

We kijken met zijn allen terug op een zeer geslaagd concert en zijn de jongens van KAPOK en Tom de Jong erg dankbaar voor de ontzettend leuke en leerzame samenwerking.

De foto’s in hoge resolutie kunt u HIER downloaden.

Fotograaf: Fred Bakker


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek