JUSO

Wij zijn het Juniorensymfonieorkest (JUSO) van de vereniging “Symfonieorkest Bloembollenstreek”.  We zijn sinds 1995 het opleidingsorkest van de vereniging voor de jongste muzikanten van 6 tot 13 jaar. We maken elke  vrijdagmiddag met elkaar muziek onder leiding van onze dirigent Marcus Vliegen.

We zijn een groep van ongeveer 25 kinderen, bespelen allemaal een symfonisch instrument zoals viool, cello, bas, een blaasinstrument of slagwerk. We repeteren met elkaar muziekstukken om te laten horen tijdens de 4 tot 6 echte concerten die we jaarlijks geven.

Speel je een strijk- of blaasinstrument, harp of drum en vind je het leuk om met ons mee te spelen, kom dan een keer meespelen tijdens onze repetities op vrijdag.

Spelen op je eigen niveau
Ieder kind speelt partijen op zijn niveau. Onze dirigent bewerkt de partijen passend bij het speelniveau van de kinderen.Bladmuziek Ieder jaar worden deze iets moeilijker en kan je bij groei in je spel promotie maken in het orkest van viool of fluit 3 naar 2 en van de 2e naar de 1e partij. Zo blijft het spelen in ons orkest naast gewoon, reuze leuk en gezellig ook uitdagend voor alle leden.
Wanneer je ongeveer 12 bent wordt je uitgenodigd om auditie te doen voor het Jeugdsymfonieorkest o.l.v. Dick Hesselink. Je neemt dan afscheid van het JUSO en ontvangt een certificaat. Door dit doorstroomsysteem kun je ook als je ouder wordt in een orkest blijven spelen en is er ieder jaar weer plaats voor nieuwe jonge muzikanten op vrijwel alle instrumenten.

Onze activiteiten
DSC02298Naast de wekelijkse repetities geven we regelmatig concerten. Hoogtepunten zijn het jaarlijkse Tulpenconcert met alle drie de orkesten van de vereniging en ons jaarlijkse slotconcert samen met het Jeugdsymfonieorkest.

Daarnaast organiseren we themamiddagen waarbij ook instuivers welkom zijn, bijvoorbeeld rond Sinterklaas of kerst vaak afgesloten met een concert voor ouders, familie, vrienden en andere belangstellenden.

Tweejaarlijks doen we mee aan de grote jeugdorkestendag in het Archeon. Archeon1Een speciale dag voor de kinderen waarbij muziek en oude culturen samen komen met als hoogtepunt een optreden met alle orkesten samen in de Arena. Naast deze activiteiten gaan we ook ieder jaar in januari of februari op orkestkamp. Een gezellig weekend waarin we veel muziek maken en zo ieder jaar weer de basis leggen voor ons nieuw samengestelde orkest.

Elkaar leren kennen en het sluiten van vriendschappen gaat vanzelf als we lol maken tijdens het eten, sport en spel en natuurlijk werken aan het hoogtepunt van het weekend de Bonte avond. Ieder jaar staan we als begeleiders weer versteld van het veelzijdige talent van onze jonge muzikanten niet alleen wat betreft muziek maar ook in dans, toneel en de rol van quizmaster.

Opgericht: 1995
Dirigent: Marcus Vliegen
Coördinatoren: Caren Huygelen en Marianne Brouwer.

Repetitie: Iedere vrijdagmiddag van 16.30 – 18.00 uur in het Floralis – Huis van Cultuur. Floralisplein 69, 2161HX Lisse

Aantal leden: 20 – 25, in de leeftijd van 6 tot 13 jaar, afkomstig uit Lisse, Sassenheim, Voorhout, Noordwijk, Noordwijkerhout, Hillegom, Lisserbroek, Nieuw Vennep, Rijnsburg.

Samen muziek maken is leuk, kom met ons meespelen!
Ben je tussen de 6 en 13 jaar en lijkt het je leuk om in een orkest te spelen, dan ben je van harte welkom om een paar keer met ons mee te spelen op vrijdagmiddag!

Gezocht: voor dit seizoen zijn we met name op zoek naar blazers (koper en hout) en een drummer. Andere symfonie-instrumenten als harp en strijkinstrumenten zijn ook van harte welkom.

Lid worden: Je moet noten kunnen lezen en ongeveer een jaar les hebben.
Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar de coördinator van het JUSO
Informatie over inschrijving als orkestlid en contributie vindt u op ‘Lid worden’

Doorstromen: Na een auditie is doorstroming naar het Jeugdsymfonieorkest mogelijk. Vanwege dit doorstromingssysteem kun je ook als je ouder wordt lekker in een orkest blijven spelen, en is er ieder jaar weer voldoende plaats in het JUSO voor nieuwe leden.

Kom gratis proefspelen!

Na de zomervakantie heeft ons juniorenorkest een vliegende start gemaakt. Er wordt weer vol enthousiasme gerepeteerd. De eerste concerten staan alweer op de agenda en we zitten vol plannen voor komend seizoen. Ben (of ken) je iemand die benieuwd is hoe het is om met ze mee te spelen, kom dan gerust een keer langs.

Gratis Proefspelen Junioren Symfonie Orkest Bloembollenstreek


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail