JUSO speelt in grootste junioren symfonieorkest ter wereld

2018 05 24 Feat Img Juso In Archeon Grootste Jeugdorkest Spektakel

Afgelopen zondag werd in het Archeon in Alphen aan den Rijn voor de zesde maal het Juniorensymfonieorkesten Spektakel georganiseerd.

Net als de vorige editie in 2016 kwamen nu ook weer uit het hele land jeugdorkesten naar het Archeon om samen het grootste orkest ter wereld te vormen. Dat lukte.

Ook het Symfonieorkest Bloembollenstreek was aanwezig. Hun jongste orkest het Junioren Symfonie Orkest oftewel het JuSo deed mee. Dit orkest, o.l.v. de Voorhouter Marcus Vliegen, repeteert vrijdagmiddagmiddag in Lisse. De kinderen komen uit de hele regio: van Nieuw-Vennep tot Noordwijkerhout en natuurlijk ook uit Teylingen/Voorhout. Het JuSo had gezelschap van orkesten uit bijna alle grote steden uit de Randstand, maar ze kwamen ook van ver: zelfs uit Zwolle en Nijmegen waren orkesten naar het Archeon gekomen.

Ieder orkest speelde ‘s ochtends eerst een eigen concert. Het JuSo speelde op het romantische marktplein in de buitenlucht klassieke stukken van bijv. Vivaldi en Grieg en ook moderne stukken zoals een bewerking van het James Bond Theme en Seven Nations Army van The White Stripes. Het publiek was zeer enthousiast!

Hierna was er tijd om het park in het te gaan en mee te doen met één van de activteiten zoals bijvoorbeeld zwaardvechten, kanoën, broodjes bakken of armbandjes vilten.

In de middag was het tijd voor het grote orkest. Het duurde bijna een uur – zelfs met een strakke planning – voordat alle kinderen in de grote Romeinse Arena zaten met hun instrument en muziekstandaard! Ieder orkest had zelf al de stukken geoefend, maar met zoveel kinderen en ook met bijzondere instrumenten als harp en fagot is toch wel iets heel anders. Eerst dus nog even met zijn allen repeteren en daarna begon het concert dan echt: van 21 symfonieorkesten speelden 801 kinderen samen! En het klonk prachtig! Met recht een spektakel en voor de kinderen een belevenis om nooit te vergeten.

Nu gaan de kinderen weer verder aan de slag met hard repeteren voor hun zomerconcert samen met het Jeugdorkest (JO) van het Symfonieorkest van de Bloembollenstreek. Dit concert is op 30 juni in Villa Flora Hillegom.

2018 05 24 Juso In Archeon Grootste Jeugdorkest Spektakel Groepsfoto

Enkele enthousiaste JuSo leden. Achter: Niels en Kiki (eerste viool)
Vlnr: Bram (cello), Karlijn (tweede viool), Miekje (derde viool), Julie (cello), Maud (cello), Leonid (derde viool)

2018 05 24 Juso In Archeon Grootste Jeugdorkest Spektakel Arena

Enkele JuSo-leden tussen heel veel jeugdige violisten!

Geschreven door: Marieke Uyldert

2018 05 24 Juso In Archeon Grootste Jeugdorkest Spektakel Repetitie Met Marcus

Repeteren in middeleeuwse sferen


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek