JuSo lanceert nieuw instuifproject. Doe mee!


Zij die al wat langer ons Juniorenorkest (JUSO) volgen zijn ongetwijfeld bekend met onze jaarlijkse Pepernoteninstuif. Een gezellig sinterklaasfeest waarbij jonge musici, die nog geen lid zijn van onze vereniging, de kans krijgen een keer te ervaren hoe het is om samen in een orkest muziek te spelen.

Wegens het grote succes van deze instuif de afgelopen jaren, is het idee ontstaan om in de aanloop naar ons zomerconcert ook een instuifproject te lanceren.
Wat gaan we doen?

Op zaterdag 30 juni 2018 zullen het Junioren- en het Jeugdorkest een concert geven in Villa Flora in Hillegom. Het JUSO zal tijdens dit concert onder andere de Kindersymfonie van J. Haydn spelen. Voor mensen die niet bekend zijn met dit stuk: Kijk maar eens op:

In dit stuk zijn, naast de gewone symfonische instrumenten, ook allerlei bijzondere instrumenten te horen. Instrumenten waarvoor we nog bespelers missen zijn: ratel, trommel, nachtegaal, koekoek (ook te spelen door blokfluiten), bekkens, bellenstok en triangel.

Daarom zijn we op zoek naar kinderen in de leeftijd tot 12 jaar die het leuk vinden om hieraan mee te doen.
Een concert is best een serieuze zaak en daarom zal er wel eerst gerepeteerd moeten worden. De repetities zullen plaatsvinden in Floralis, Floralisplein, Lisse en staan gepland op:
• vrijdag 8 juni van 16h45-17h15
• vrijdag 15 juni van 16h46-17h15 en
• vrijdag 29 juni van 16h45-17h45 (generale repetitie)

Kinderen die het leuk vinden om hieraan mee te doen kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar juso@symfonieorkest-bloembollenstreek.nl onder vermelding van naam en het instrument van voorkeur. Dat kan het eigen instrument zijn, maar ook een instrument van de lijst hierboven. Wij zorgen dan dat de muziek toegestuurd wordt.

Ook voor kinderen die nog geen instrument spelen is er plek. Enige voorwaarde is dat je goed moet kunnen tellen. Daarnaast geldt voor alle deelnemers dat het belangrijk is dat je bij alle repetities en natuurlijk ook het concert aanwezig kunt zijn.

Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen met de coördinator van het JUSO via bovengenoemd emailadres of telefonisch via 06-42453879.

Kom jij ook? We maken er met zijn allen een fantastisch concert van!


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek