JUSO Studieweekend Lage Vuursche


Het laatste weekend van januari is het JUSO op studieweekend geweest in het prachtige en bosrijke Lage Vuursche. Het studieweekend is een vast onderdeel van het repetitiejaar en een belangrijk onderdeel in de voorbereiding voor het grote Tulpenconcert op 24 mrt a.s.. Het heet daarom ook niet het “JUSO kamp”, maar het JUSO studieweekend. Ook dit jaar weer hebben de kinderen dit weekend hard gerepeteerd onder leiding van Marcus Vliegen.

Naast de 21 JUSO leden kregen we versterking en hulp van maar liefst 5 enthousiaste JO- leden. Zij hebben met de JUSO kinderen in kleine groepen de groepsrepetities voor hun rekening genomen en de leiding met hand- en spandiensten geholpen.

Op zaterdagochtend kwam iedereen fris aan en werd er meteen een uur lang hard gerepeteerd met het hele orkest samen. Na deze eerste repetitie hebben we onder leiding van Marcus met zijn allen een namenvariant van het spel: “Ik ga op reis en ik neem mee” gespeeld. Een goede oefening om alle namen te oefenen, vooral voor de 7 nieuwe leden en de kampleiding! Na een limonadepauze met zelfgebakken cakejes en appelflappen dienden zich de eerste 2 rondes van de groepsrepetities aan. Vervolgens werd na een lekkere lunch de kamerindeling bekend gemaakt en mochten de kinderen hun kamers in gaan richten. Altijd weer een spannend moment. Binnen een half uur waren alle bedden netjes opgemaakt, de kamers gezellig gemaakt en konden de middagrepetities beginnen.

Tussen de repetities door mochten de kinderen in groepjes komen knutselen. Van terracotta bloempotten werden mooie vogelvoerklokken geproduceerd. De zonnige middag hebben we afgesloten met een potje levend Stratego op het bosrijke terrein. Met rode wangen van het buiten rennen konden de kinderen om een uur of zes aanschuiven aan tafel waar enorme pannen met heerlijk geurende pasta klaarstonden. Na het eten was het tijd voor weer een tutti orkestrepetitie. Het is altijd weer mooi te horen hoeveel de groepsrepetitie bijdragen aan het totaal.

Een van de hoogtepunten van het repetitieweekend is de traditiegetrouwe bonte avond. Er was dit jaar een avondvullend programma met grappige acts, een spannend verhaal, quizzen, goochelshows en dansacts. Na een stoelendans en nog een potje krantenmeppen was het toch echt tijd om naar bed te gaan. Nog even kletsen in de slaapkamers en daarna moest het echt stil zijn. De meeste kinderen vielen als een blok in slaap en ook de laatste radbrakers gaven zich tenslotte gewonnen.

De volgende ochtend vroeg weer op voor een heerlijk ontbijt met eitjes en croissantjes. En daarna snel weer aan het werk tijdens de verschillende repetities. Leuk om per dagdeel het spel van de kinderen te zien groeien. Tussendoor ook nog even de kamers opruimen en schoonmaken. Na de lunch en een generale repetitie was er nog even tijd voor een frisse neus in het bos met het grote muziek smokkelspel.

Het weekend werd afgesloten met een mooi en gezellig zondagmiddagconcert. Ouders, familie gasten van Koos Vorrink en inwoners van Lage Vuursche kwamen in grote getalen het fantastische resultaat van een weekend hard studeren beluisteren onder het genot van een kopje thee en koffie met koek. Aan alle leuke dingen komt een eind en met slaperige ogen vertrokken de kinderen met hun ouders rond de klok van 17.00 weer richting de bollenstreek.

Klik hier voor rest van de fotoserie.

Bekijk hier de video:


Auteur: Anne-Marijke de Jeu


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek