Kerstconcert voor de Voedselbank door Jeugdsymfonieorkest

2019 12 21 Poster Kerstconcert Jo Symfonieorkest Bloembollenstreek

Het is prachtig winterweer als het Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek in februari 2019 haar jaarlijkse repetitieweekend beleeft in het bosrijke Lage Vuursche. Tijdens dit weekend wordt er vooral veel muziek gemaakt, maar er wordt ook met elkaar nagedacht over nieuwe plannen voor het komende jaar. Vanuit de leden zelf komt dat weekend het voorstel naar voren om een concert te geven voor een goed doel. Dit idee wordt al snel door de overige leden omarmd en aangevuld met allerlei suggesties.

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en heeft het aanvankelijk prille idee concrete vormen aangenomen. Een grote wens van het Jeugdorkest gaat deze kerst in vervulling: een benefiet-kerstconcert waarvan de opbrengst ten goede zal komen aan de voedselbank van Lisse. Voor velen van ons hoort bij een mooie kerst: gezellig samen zijn, mooie muziek en lekker eten. Helaas zijn deze ingrediƫnten niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Voor die mensen hoopt het orkest met dit concert een aantal van deze ingrediƫnten toch mogelijk te maken.

Op zaterdag 21 december zal de Engelbewaarderskerk in Lisse om 14h30 haar deuren openen. Vanaf 15h00 zal het Jeugdorkest de kerk vullen met een breed repertoire aan kerstmuziek. Er zal voor elk wat wils zijn. Van bekende kerstliederen (meezingen mag) tot klassiekers als Beethoven, Grieg en Holst.

Omdat we iedereen de gelegenheid willen geven om te komen luisteren is de toegang tot het concert geheel gratis. Naast dit muzikale kerstcadeau aan alle belangstellenden hoopt het jeugdorkest met dit concert ook wat geld op te kunnen halen voor de voedselbank. Mensen die iets kunnen missen zal daarom gevraagd worden om een vrijwillige bijdrage te leveren na afloop van het concert. Het ondernemersfonds is bereid gevonden de onkosten te vergoeden, zodat de volledige opbrengt ten goede kan komen aan de voedselbank.

Op deze manier hoopt het Jeugdorkest iedereen, jong, oud, arm of rijk een mooi begin van de kerstvakantie te bezorgen.

2019 12 21 Kerstconcert Voor Voedselbank Jeugdorkest Symfonieorkest Bloembollenstreek


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek