11 Nov 2017 Najaarsconcert Symfonie Orkest Bloembollenstreek


Op 11 november heeft het Symfonie Orkest Bloembollenstreek o.l.v. Paul van der Reijden een indrukwekkend Najaarsconcert gegeven in een volle Pauluskerk in Lisse.

Het orkest speelde een schitterend en ambitieus programma met de beroemde zevende symfonie van Beethoven en het transparante “The Banks of Green Willow” van George Butterworth. Stervioliste Maria Milstein soleerde in het meeslepende vioolconcert van Bruch. De winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2017 roerde haar publiek met een luisterrijke interpretatie van het stuk en de overweldigende emoties die ze in haar fenomenale spel legde. Tijdens een lang en welverdiend slotapplaus straalde de bewondering af van de gezichten van alle aanwezigen, inclusief orkest en dirigent.

Het publiek was onder de indruk van alle aspecten van het concert. Zo waren “prachtig” en “mooi” reacties op de uitvoering en de muziekstukken. Ook werd er opgemerkt dat het orkest het hele concert zeer geconcentreerd speelde, waardoor de muzikanten boven zichzelf uitstegen. Het werd deze avond weer duidelijk dat orkest en dirigent met ieder concert de lat steeds iets hoger weten te leggen en er tegelijkertijd in blijven slagen om een uitvoering van kwaliteit neer te zetten. Een prestatie van formaat waar alle aanwezigen van hebben genoten.

Klik hier voor alle foto’s.
Fotografen: Kok van Luik en Fred Bakker.

Auteur: Simone Leuven


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek