28 nov. 2015 Najaarsconcert SOB


50 Jaar Poelpolder met een prachtig klassiek concert van het SOB

Najaarsconcert SOB19In het kader van het 50-jarig bestaan van de Poelpolder in Lisse gaf het Symfonie Orkest Bloembollenstreek zaterdag 28 november een concert in de Pauluskerk. In de ter gelegenheid van het jubileum georganiseerde concertreeks was dit de derde en de laatste en zonder de andere concerten tekort te willen doen kan men in dit geval zeker spreken van “Lest  best”. In de bomvolle Pauluskerk speelde het orkest het vioolconcert van Johannes Brahms met als soliste de inmiddels ook in het buitenland bekende violiste Merel Vercammen.

Heel bijzonder dat men voor dit in violistenkringen, vanwege zijn moeilijkheid,  beruchte concert deze virtuoze musicienne heeft weten te contracteren. Merel Vercammen wist ook dit keer weer haar reputatie volkomen waar te maken. Zij bracht met haar prachtig beheerste spel het publiek in vervoering, waardoor zij zich omringd gevoeld moet hebben door het enthousiaste publiek. Een staande ovatie viel haar dan ook volkomen terecht ten deel.

Na de pauze speelde het orkest de zesde Symfonie (‘Pastorale’) van Ludwig van Beethoven. Dirigent Paul van der Reijden had ook bij dit stuk de touwtjes goed in handen. We raken inmiddels gewend aan (en worden verwend door) de hoge prestaties, die door dit orkest van amateurs worden geleverd. Veel spelen, zowel thuis als tijdens de repetities moet ook aan dit concert vooraf gegaan zijn. De kleine foutjes, die af en toe te horen waren, zijn de orkestleden dan ook royaal vergeven. Na het concert hield één van de orkestleden een vlammend betoog over de uitwisseling van dit orkest met een zangkoor in Rome. Dit jaar is het orkest naar Rome geweest en het volgend jaar zullen de Italianen tijdens het corsoweekend naar Lisse komen. Op 23 april 2016 zullen koor en orkest een concert geven in Floralis. Een datum om nu al in uw agenda te noteren. Dit mag u niet missen!

De prachtige foto’s zijn gemaakt door Kok van Luik. Alle foto’s van het concert kunt u HIER bekijken.

Hier een kort fragment uit het concert


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek