Najaarsconcert SOB 9 december


Programma
Het orkest begint met het mooie hoboconcert van Hugo Schuncke. Dit romantische werk bestaat uit 3 delen: een virtuoos Allegro, een pastoraal Andante en als afsluiting een ritmisch en spannende Bolero.

Na de pauze volgt de indrukwekkende 9e symfonie van Antonín Dvořák ‘Uit de nieuwe wereld’. De naam is ontleend aan de benaming Nieuwe Wereld die in Europa wordt gegeven aan het werelddeel Amerika, waar Dvořák de symfonie in 1893 componeerde tijdens zijn verblijf in de Verenigde Staten. De volksmuziek van Afro-Amerikaanse spirituals is in sommige delen duidelijk te horen.

Solist
De soliste is de succesvolle hoboïste Pauline Oostenrijk (1967).

Haar talent viel al op jonge leeftijd op en in 1986 werd dit al bekroond met de Young Musician of the year onderscheiding, waarna diverse muziekprijzen volgden. In 1999 ontving zij als eerste hoboïst de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste staatsonderscheiding op het gebied van de klassieke muziek. Inmiddels heeft zij een zeer indrukwekkende staat van dienst als solohoboïste in diverse orkesten, waaronder 25 jaar in het Residentie Orkest, als hoboïste in diverse kamermuziekgezelschappen en als docent. Ook nam zij een aantal cd’s op van soloconcerten en kamermuziek.

Praktische informatie
De zaal gaat om 19.45 uur open, het concert begint om 20.15 uur.
Locatie: Julianakerk, Julianalaan 6 in Sassenheim

Bestel uw kaartjes hier.
U kunt ook kaarten aan de deur kopen. Dit kan middels contant geld (graag zoveel mogelijk gepast) en via een QR code.

 


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek