Nieuwsbrief SOB augustus 2022

2018 11 01 Highlights Bestuursvergadering

Een bijdrage van alle orkesten om elkaar op de hoogte te houden van waar we mee bezig zijn en wat we gedaan hebben
en nog gaan doen.

Met deze nieuwsbrief starten we het nieuwe seizoen van onze orkesten. Iedereen staat te trappelen om er iets moois van de maken. Niet alleen de muzikanten maar ook veel vrijwilligers, coördinatoren, ouders enz. Het is goed om elkaar weer eens goed bij te praten. Daarom vraag ik u nu al om dinsdagavond 27 september in uw agenda te reserveren voor een Algemene Ledenvergadering. U ontvangt nog een uitnodiging, agenda en stukken. Daarin zal ook de vergader locatie staan. Tot ziens.

Voorzitter Dick Bijlsma

Kamermuziekmiddag (alle orkesten)

Dit voorjaar moesten we de kamermuziekdag uitstellen. We hebben nu een nieuwe datum gevonden:
zaterdagmiddag 1 oktober

Wat
Samen muziek maken in kleine ensembles en voor elkaar optreden. Deze middag is een gezellige muzikale bijeenkomst voor iedereen. We gebruiken het eerste deel van de middag om in kleine ensembles muziek in te studeren. De tweede helft van de middag gaan we voor elkaar optreden.

Voor wie
Alle leden van onze vereniging: jong en oud, veel of weinig ervaring. Familie en vrienden mogen komen luisteren bij het optreden.

Waar
Teylingen college Leeuwenhorst, Noordwijkerhout

Wanneer
zaterdagmiddag 1 oktober van 13.00-17.00 uur

De uitnodiging met details volgt nog.

JUSO

Het muzikale seizoen werd juni 2022 afgesloten met het traditionele Pannenkoekenfeest op een zonovergoten vrijdag. We maakten eerst met elkaar muziek in de tuin bij Wies, waarna we genoten van de pannenkoeken en allerlei lekkers. Een mooie manier om de vakantie in te gaan.

Na een aantal weken van rust was het vrijdag 26 augustus zo ver. We gingen als JUSO weer van start.

Helaas doen we dit zonder onze vertrouwde concertmeester Iris Vliegen. Iris heeft afscheid genomen van ons. De violen kunnen gelukkig wel op versterking rekenen: Claire van der Nes en Philine van der Weijde komen mee spelen. Ook zijn er een aantal violisten op proef aan het meespelen. We hopen dat ook zij binnenkort lid worden.
Ook binnen de coördinatoren is er een wissel. Anita legt haar taak als coördinator neer, maar wil zeker betrokken blijven op de achtergrond voor de vereniging. Fijn! We zijn dankbaar voor alles wat zij voor ons orkest en vereniging heeft betekend!

Juso Coordinator Marianne Brouwer

Marianne Brouwer, moeder van celliste Martha, vervult de leeggekomen plaats. Ze zal samen met de vertrouwde gezichten Caren en Rian de taken op zich nemen.

Op de achtergrond wordt en is er weer veel geregeld voor het komende seizoen. Zo staat er ook een mooie samenwerking op het programma met Crescendo uit Sassenheim. Er zal worden gewerkt aan een gezamenlijk concert. Het lijkt ons geweldig om de twee orkesten samen te zien spelen en dat we op deze dag kunnen genieten van elkaars muziek.

Kortom, naast gebruikelijke activiteiten weer van alles waar hard voor gestudeerd gaat worden.

JO

Het Jeugdorkest stort zich na een welverdiende zomervakantie direct op de voorbereidingen op het openingsconcert van de Harddraverij in Lisse. Omdat we er natuurlijk weer een heus spektakel van willen maken, zijn er een aantal extra repetities ingepland.

Het eerste weekend van september trekken we ons een heel weekend terug in Brabant voor ons jaarlijkse studieweekend. Dit weekend zal ook voor een groot deel in het teken staan van het Harddraverij concert. Uiteraard afgewisseld met momenten voor gezellige spelletjes en/of andere activiteiten.

Benieuwd naar het resultaat en/of heimwee naar zomerse sferen? Kom dan vooral kijken en luisteren naar het concert. Kaarten zijn te verkrijgen via de Harddraverij vereniging.

Het Harddraverij concert zal plaatsvinden op donderdag 22 september in de feesttent in Lisse. Zoals al eerder is gecommuniceerd zullen we daar optreden met soliste Luna Zegers.

Sob Nieuwsbrief Mei 2022 Luna Zegers

SOB

Na een zonnige zomer, zijn we op 29 augustus weer gestart met de repetities.

De muziekcommissie heeft niet stilgezeten in de vakantie en gelukkig hebben we met het 2e vioolconcert van Paganini ons programma compleet. Onze beoogde soliste Mara Mosterd moest helaas afzeggen voor ons concert, maar gelukkig hebben we met Quintijn van Heek (ook een leerling van Maria Milstein) een goede vervanger gevonden. Op zaterdag 19 november vindt ons concert plaats in de Buurtkerk in Noordwijk. Naast het vioolconcert spelen we de 2e symfonie van Saint Saëns en de Suite Masques et Bergamasques van Fauré.

Quintijn Van Heek Violist

We hebben afgelopen tijd een nieuwe fluitiste, 2 cellisten en een violiste mogen verwelkomen. We zijn nog op zoek naar een altviolist en contrabassist en ook violisten zijn nog van harte welkom.

Wist u dat…?

  • we nog steeds op zoek zijn naar bestuursleden
  • (nieuwe) donateurs altijd welkom zijn
  • nieuwe leden in elk orkest welkom zijn!
  • de opbrengst voor onze vereniging via sponsorkliks op onze website €1272,88 is
  • u kunt helpen dit bedrag nog verder op te hogen zonder dat het u een cent kost? Wilt u weten hoe: kijk dan hier
  • we weer mee kunnen doen met de RaboClubSupport actie
  • Onze coördinator van het JO, Thysia, vanwege haar gezondheid heeft moeten besluiten een stapje terug te doen en dat het JO daarmee een enorme drijvende kracht mist? En dat het JO dus wel wat helpende handen kan gebruiken? Wil je ook een steentje bijdragen, meld dit dan bij jo@symfonieorkest-bloembollenstreek.nl
  • Er tijdens het Harddraverij concert een aantal SOB leden mee komen spelen met het JO en dat we daar heel blij mee zijn!
  • We voor het Harddraverij concert nog heel graag een hoorn zouden willen verwelkomen in het orkest? Zelf interesse of ken je iemand die interesse heeft: jo@symfonieorkest-bloembollenstreek.nl
  • Er binnen het JUSO en JO is er weer volop plek voor nieuwe leden en we over hele mooie wervingsposters beschikken? Dus: hangt er bij jullie op de (muziek)school, bij de muziekdocent of in de lokale supermarkt nog geen poster van onze orkesten? Laat het weten aan de coördinator, zij sturen of geven dan een poster mee die opgehangen kan worden.


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek