Nieuwsbrief SOB mei 2022

Sob Nieuwsbrief Mei 2022

Een bijdrage van alle orkesten om elkaar op de hoogte te houden van waar we mee bezig zijn en wat we gedaan hebben
en nog gaan doen.

Alle orkesten

Op 25 maart vond het Tulpenconcert plaats: wat een feest was het om eindelijk weer op te treden voor publiek.
Het was de bedoeling om op 11 juni een kamermuziekdag te houden voor alle orkesten en vanwege de volle agenda’s in juni, hebben we besloten de dag uit te stellen tot het najaar.

Voor Wie?
Alle leden (van JUSO, JO en SOB), ongeacht speelervaring of niveau.

Wat kun je verwachten van de kamermuziekdag?
Veel muziek en gezelligheid! Samenspelen en ensembles, waarbij we eerst nog wat gaan oefenen en daarna voor elkaar en eventueel publiek optreden.

JUSO

We zijn altijd heel blij om nieuwe leden te verwelkomen, bijzonder om onze allereerste harpist te kunnen aankondigen; welkom Wolfgang!
Het JUSO heeft dit seizoen nog een tweetal concerten voor de boeg: het zomerconcert in Villa Flora Hillegom op 17 juni om 19.30 uur. En tijdens de landelijke jeugdorkestendag in het Archeon op zondag 26 juni.

Op 24 juni is er een OPEN REPETITIE, waar we zo veel mogelijk nieuwe kinderen willen laten mee spelen. Nodig alle kinderen uit die je kent die een symfonisch instrument bespelen. Als je je van te voren aanmeldt, dan ontvang je ook bladmuziek om mee te kunnen spelen. Van 16.30-17.15 uur repeteren we en na een korte pauze geven we van 17.30-18.00 uur een mini-optreden voor alle ouders. Tijdens de repetitie kunnen de ouders in de bar van Floralis verblijven, hier kunnen we (de coördinatoren) eventuele vragen over het JUSO en de vereniging beantwoorden. Aanmelden kan via juso@symfonieorketst-bloembollenstreek.nl.

JO

In de laatste weken voor de zomervakantie heeft het JO nog een hoop leuke dingen in petto. Er staan nog maar liefst nog 3 optredens op het programma.

Op 12 juni is het JO te zien tijdens het Muziekfestijn Haarlemmermeer en Meer in Concert in Nieuw-Vennep.

Een aantal dagen later op vrijdag 17 juni verzorgen we samen met het JUSO het jaarlijkse zomerconcert in Villa Flora Hillegom.

Onlangs is het JO benaderd door de Lionsclub Bollenstreek met het verzoek om een borrel rondom hun bestuurswissel muzikaal te omlijsten. 2 van onze leden, Rinder en Nicolette, zullen ter plekke verschillende duetten ten gehore gaan brengen. Er wordt dus hard gewerkt. Heel mooi dat we op deze manier onze verenging op diverse manieren en plekken voor het voetlicht kunnen brengen.

Sob Nieuwsbrief Mei 2022 Luna Zegers

Hierna stoppen we nog niet, want op 22 september staat eindelijk weer het openingsconcert van de Harddraverij op het
programma. Na 2 jaar uitstel in verband met Corona lijkt het nu eindelijk weer doorgang te gaan vinden. Traditiegetrouw zal het JO op gaan treden met een solist. Ditmaal heeft onze dirigent Dick hiervoor contact kunnen leggen met Luna Zegers. Het lijkt er dus op dat er in september een beetje Spanje zal neerdalen in Lisse.

Sob Nieuwsbrief Mei 2022 Peter En De Wolf

Met een vooruitziende blik op het volgend seizoen is er vanuit het JO nog het idee ontsproten om een familievoorstelling in elkaar te gaan draaien rondom het muzikale sprookje van Prokofjev: Peter en de Wolf.

We zijn van plan om deze voorstelling ergens in april 2023 3 à 4x binnen 1 weekend op te gaan voeren, met daaromheen allerlei andere muzikale / culturele activiteiten eventueel ook in samenwerking met andere culturele verenigingen
of initiatieven uit de regio. We hopen met dit project aan zoveel mogelijk kinderen/jongeren te laten zien hoe leuk het is om met muziek bezig te zijn en onze vereniging binnen de regio nog meer in beeld te brengen. Mocht je meer willen weten over dit project of ideeën hebben, neem dan vooral contact met ons op.
 Wil je of ken je iemand die wil helpen dit project tot een groot succes te maken horen we het uiteraard ook graag.

SOB

Op 9 april konden we eindelijk weer een avondvullend programma ten gehore brengen tijden ons Voorjaarsconcert in de Pauluskerk. Wat was dat genieten! We hadden een goede opkomst van 92 bezoekers (87 betalende bezoekers en 5 met een vrijkaartje).

Sob Nieuwsbrief Mei 2022 Afscheid Ida Consiglio

Aansluitend op het concert hebben we samen met het publiek afscheid genomen van onze coördinator Ida Consiglio, zij heeft 10 jaar het coördinatorschap van het SOB verzorgd. We namen afscheid met een mooi lied op de muziek Và pensier van Verdi en met bloemen van het bestuur. Op 11 juni nemen we nog als orkest afscheid van Ida met een BBQ.


Sob Nieuwsbrief Mei 2022 Stefanie De Kool

Het coördinatorschap van het SOB is overgenomen door Stefanie de Kool.

Sob Nieuwsbrief Mei 2022 Mara Mostert

Ondertussen zijn we alweer druk bezig met het repeteren van ons nieuwe programma voor het najaarsconcert op 19 november. Dat wordt heel bijzonder, want onze solist is de jonge en talentvolle violiste Mara Mostert.

Wist u dat…?

  • we nog steeds op zoek zijn naar bestuursleden
  • donateurs altijd welkom zijn
  • nieuwe leden in elk orkest welkom zijn!
  • de opbrengst voor onze vereniging via sponsorkliks op onze website €1243,10 is
  • we weer mee kunnen doen met de RaboClubSupport actie -de eerste repetities na de zomer:
  • het jaarrooster van elk orkest op onze website te downloaden is!


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek