Nieuwsbrief SOB november 2022

Sob Nieuwsbrief Nov 2022 Proefspelen Jo En Juso

Een bijdrage van alle orkesten om elkaar op de hoogte te houden van waar we mee bezig zijn en wat we gedaan hebben en nog gaan doen.

Van de Voorzitter Dick Bijlsma


September en oktober waren drukke maanden voor het SOB.
Op 27 september was er de Algemene Ledenvergadering waar we in prima sfeer met elkaar gesproken hebben over het wel en wee van onze vereniging.
In de ALV is oa gesproken over de zorgen rond het JO. Daar zijn eigenlijk te weinig leden en tot onze spijt heeft ook Anne Marijke de Jeu haar werk als coördinator moeten opgeven. Met Thysia en Anne Marijke vallen twee coördinatoren weg die de afgelopen jaren ontzetten veel werk hebben verzet in de ondersteuning van het JO.

Het bestuur heeft een gesprek georganiseerd met leden en ouders van het JO. De uitkomst van dit gesprek betekent een aantal grote veranderingen. Het contract met dirigent Dick Hesselink is opgezegd. Het bestuur is op zoek naar een interim dirigent en zal op korte termijn een sollicitatieprocedure starten voor een nieuwe dirigent. Marcus Vliegen en Bas de Rode die beiden veel voeling hebben met het JO denken over deze veranderingen met het bestuur mee. Ik hoop spoedig weer goed nieuws over het JO te kunnen melden.

Op 1 Oktober was de kamermuziekmiddag. Ik was daar als speler zelf bij en heb genoten van het samenspel, en velen met mij. Nogmaals dank aan alle coördinatoren voor de prima organisatie en ook aan dirigent Paul van der Reijden en cello leraar Bas de Rode voor hun deskundige ondersteuning.

JUSO

De afgelopen maanden mochten wij nog 3 extra violisten welkom heten in ons orkest!

Welkom aan Sara Schuil, Olivia Jansen en Rosa Maria van der Lans Morales.

Het JUSO is lekker aan het repeteren en het repertoire wordt (bijna) wekelijks uitgebreid. The Lord of the Dance, Hoppadida, The old Chinese castle, The magic flute en de 1e symfonie van Mahler staan onder andere nu op het programma.

Natuurlijk kijken we uit naar onze jaarlijkse PEPERNOTENINSTUIF op vrijdag 2 december 2022. We hopen zo veel mogelijk muzikale kinderen te ontvangen om zo als groot pietenorkest op te treden voor Sinterklaas (als hij tijd heeft om ons te bezoeken natuurlijk). Mochten jullie nog kinderen kennen die mee wil spelen, nodig ze uit door onze poster door te sturen!

Sob Nieuwsbrief Nov 2022 Pepernoteninstuif 2 12 2022 Juso

Ook leuk nieuws is dat we nog twee extra concerten gaan geven dit jaar. Op zaterdag 17 december 2022 geven we een kerstconcert voor ouderen met dementie in Gastenhuis Warmond.

En op zaterdag 15 april 2023 zullen we een gezamenlijk concert geven met het opleidingsorkest van harmonievereniging Crescendo. Dit zal plaats vinden in de Mijnzaal in Theater Floralis in Lisse.

Kortom, we hebben genoeg te oefenen als orkest met zo veel mooie muzikale evenementen op het programma.

JO

Het Harddraverijconcert op 22 september te Lisse

Sob Nieuwsbrief Nov 2022 Harddraverij Concert Jo

Samen met soliste Luna Zegers heeft het JO onder leiding van dirigent Dick Hesselink, met ondersteuning van een aantal SOB leden en oud JO leden een mix van Spaanse en klassieke muziek laten horen tijdens het openingsconcert van de feestweek te Lisse. Dick Hesselink had een aantal arrangementen van de Flamenco muziek van Luna gemaakt, en het was boeiend voor de orkestleden om een inzicht te krijgen in het uitvoeren van deze muziek. Het repetitieweekend in het Buitenhuis Teteringen in Noord-Brabant werd gebruikt om dit concert voor te bereiden. Al met al was het best wel een uitdaging voor het orkest, maar uiteindelijk was het een geslaagde avond waar het publiek van genoot.

SOB

Sob Nieuwsbrief Nov 2022 Quintijn Van Heek Najaarsconcert 2022 Sob

Het SOB is bezig met de laatste repetities ter voorbereiding op het najaarsconcert. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 19 november in Noordwijk aan Zee.

We hebben onze eerste repetitie met onze solist Quintijn van Heek (18 jaar) al gehad. Het was indrukwekkend om te zien en te horen hoe hij het virtuoze vioolconcert van Paganini speelt! Zijn mooie spel en muzikaliteit werkt aanstekelijk voor het hele orkest.

Poster Concert Sob 19 11 22 Def

TIP VOOR DE DECEMBERMAAND

Doe al uw online inkopen via Sponsorkliks!

Sob Nieuwsbrief Nov 2022 Pepernoten

Als u via de link onderaan onze website homepage (sponsorkliks) naar uw favoriete webshop gaat, dan gaat 1-10% van uw aankoopbedrag naar onze vereniging zonder dat het u een cent kost! Heel veel webshops doen mee, zoals Bol.com, Booking.com, Coolblue, Hema, Centerparcs, Plus, Coop en nog veel meer. Dat kan dus heel hard oplopen als we allemaal onze online aankopen doen via sponsorkliks! Het is echt heel makkelijk en snel!

Wist u dat…?

  • we dringend op zoek zijn naar bestuursleden; per direct een algemeen bestuurslid en vanaf komend jaar een nieuwe voorzitter en extern secretaris en penningmeester!
  • (nieuwe) donateurs altijd welkom zijn
  • nieuwe leden in elk orkest welkom zijn!
  • de opbrengst voor onze vereniging via sponsorkliks op onze website €1321,26 is
  • de opbrengst van de RaboClubSupport actie €225,- bedraagt
  • het JO tijdelijk geen coördinator heeft en wel wat helpende handen kan gebruiken? Wil je ook een steentje bijdragen, meld dit dan bij jo@symfonieorkest-bloembollenstreek.nl

  • Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Symfonieorkest Bloembollenstreek